RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MANGLER ROEN: Det er lite ro å få for trener Rikard Norling og Brann-spillerne om dagen, naturlig nok, vil sikkert mange hevde.
MANGLER ROEN: Det er lite ro å få for trener Rikard Norling og Brann-spillerne om dagen, naturlig nok, vil sikkert mange hevde. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Mange spiller med nerver

Sist oppdatert:
Brann-treneren mener spillerne er for nervøse.

BRANN - SARPSBORG 08 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Rikard Norling gikk før sesongen skyhøyt ut og meldte at klubben skulle kjempe om seriegullet.

Om svensken virkelig hadde troen på dét vites ikke, men at situasjonen skulle være så bekmørk tre runder før slutt hadde han nok aldri sett for seg. Etter fredagens 1-2-tap mot Sarpsborg 08 må bergenserne ha hjelp fra andre for å ikke rykke ned. Norling skyller fadesen på nerver.

- Jeg syns synd på spillerne. De mobiliserer kraftig inn mot kampen, men med tanke på det presset vi har syns jeg de presterer på det nivået jeg kan kreve. Men mange spiller nok med nervene utenpå drakten, sier Norling til Nettavisen.

- Ikke gode nok

Brann befinner seg fortsatt på nedrykksplass og flere av spillerne erkjenner at de merker presset.

- Det kan jo hende at det spiller en rolle. Det er ikke noe vi tenker på i garderoben før kamp, men det kan ha noe å si, forteller målscorer Fredrik Haugen.

Også Erik Huseklepp tror nerver kan ha vippet resultatet imot rødtrøyene.

-  Det kan godt være nerver spiller inn, men alle prøver så godt de kan. Vi kan ikke syns synd på oss selv heller. Vi har ikke vært gode nok til å avgjøre kamper vi har vært best i, og da er det ikke uflaks, men udyktighet, sier en skuffet Huseklepp.

Skuffede bergensere til tross, det var langt fra ufortjent at Saprsborg 08 trakk det lengste strået til slutt. Trener Brian Deane hadde lagt opp en slagplan som fungerte til punkt og prikke.

-  Vi hadde en plan over 90 minutt som fungerte utrolig bra. Jeg syns vi tidvis spiller fantastisk. Vi vinner 2-1 til slutt, så det fungerte, sier Deane til Nettavisen.

«Super-reserven»

Sarpsborg-treneren valgte å sette de offensive fibrene til Bojan Zajic på benken, men utropte serberen til en «gamechanger» før kampstart. Etter 60 minutt kom 34-åringen innpå og jommen skulle Brian Deane få rett.

-  Vi satte Bojan på benken sånn at hans kvaliteter og erfaring kunne brukes på slutten av kampen. Jeg syns han var fantastisk. Det var en periode der ingen av oss ville skyte, men det første han gjorde da han kom inn var å fyre løs, sier Deane.

Med Zajic på banen ble det mer fart på laget fra Østfold. Laget snudde kampen etter scoringer fra Andreas Nordvik og Gudmundur Thorarinsson, som også hadde en god kamp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gudmundur Thorarinsson, Brann stadion
Gudmundur Thorarinsson, Brann stadion

SIKKER PLASS: Sarpsborg 08 og Gudmundur Thórarinsson (til venstre) jubler for det avgjørende målet borte mot Brann.

 


Dermed klatrer blåtrøyene opp på en sjuendeplass i Tippeligaen med 36 poeng. Det tror Deane er nok til fornyet kontrakt.

- Ja, jeg tror det definitivt. Vi hadde en liten sjanse til å rykke ned før denne kampen, men nå er jeg sikker på at Sarpsborg holder seg i divisjonen. Vi må bare fortsette å vinne kamper, sier Deane, som forlater klubben ved sesongsslutt.

Fortjener Tippeligaen

«Særpingenes» kaptein, Ole Heieren Hansen, var godt fornøyd med lagets innsats, mens syns Brann hører hjemme i det ypperste selskap.

-  Brann fortjener å være i Tippeligaen. Det er en fantatisk fotballkultur her, men det er ikke for sent for dem. Det er tre kamper igjen og mye kan skje, sier han.

Det var altså Brann som åpnet best på et glissent Brann Stadion. Allerede etter 40 sekunder ble Marcus Pedersen spilt fri i bakrom. Spissen fant Skaanes i en bedre posisjon, men alene med keeper skjøt unggutten på feil side av stanga.

Norling sa før kamp at Brann skulle være tålmodige, men laget hans har åpnet aggressivt de første 15. Det var likevel en jevnspilt affære på i førsteomgang.

I det 26. minutt snur Brann-frustrasjonen til gledesbrøl da Fredrik Haugen scoret sitt tredje mål for sesongen.


Varslet trekk

Sarpsborg hevet seg litt i omgangens siste minutter, men Brann var tydelig interessert i å holde ledelsen inn til pause – hvilket de gjorde. Det virket likevel som at Sarpsborg 08 hadde et gir til å komme med.

I forkant pekte Brian Deane ut Bojan Zajic som kampens joker og driblefanten skulle absolutt utgjøre en forskjell. I det 69. minutt fikk den tidligere Vålerenga-spilleren muligheten innenfor boksen og klemte til på halvspretten, desverre rett i nettveggen.

Noe senere sto plutselig Marcus Pedersen helt alene på fem meter, men en fantastisk «sjøstjerneredning» fra Gudmund Kongshavn holdt Sarpsborg inne i kampen.

Fotball kan gå fra himmel og til helvete på sekunder. I det påfølgende angrepet fikk bortelaget en corner. Etter en svak klarering viste Andreas Nordvik utsøkt skuddteknikk, traff klokkerent, og ballen fant nettmaskene.

Kjempesjanser fra begge lag fulgte , men det var Sarpsborg 08 som stilnet Brann Stadion. Gudmundur «Gudi» Thorarinsson gikk på et 50-metersløp med ball, vendte bort Andreas Vindheim og hamret ballen i buret bak en sjanseløs Leciejewski.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere