RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEKLAGET: Etter hendelsen med Kevin Larsen, beklaget Espen Hoff seg i går.
BEKLAGET: Etter hendelsen med Kevin Larsen, beklaget Espen Hoff seg i går. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Manglende rødt kort er alltid en dommerfeil

Sist oppdatert:
Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg tror likevel ikke Espen Hoff blir straffet i ettertid av søndagens ballespark.

- Dommeren burde fått det med seg. Det er alltid en fare når en spiller havner på asfalten som det der, og handlingen var faktisk forutsigbar, mener Per Ivar Staberg overfor Nettavisen.

Han tror Hoff var mest redd da han skle ut av baneområdet. I ettertid har Hoff beklaget sparket overfor Kevin Larsen, som var mottakeren.

- Sparket virker som en slags forsvarsmekanisme, mener han, men understreker at det kun er spekulasjon.

- Et manglende rødt kort vil alltid være en stor feil, men dommer kan trøste seg med at den skjedde såpass sent og ikke ble avgjørende for kampens resultat, er Stabergs konklusjon.

Tar det som en mann
At Kevin Larsen "tar det som en mann", redder sannsynligvis Hoff fordi han ikke gjøre så mye ut av situasjonen, mener Staberg. Men han tror likevel ikke at NFF straffer Hoff i etterkant.

- Det skjer svært sjelden at NFF griper inn i ettertid og det gjør at jeg tror at hendelsen ikke blir påtalt. Det skal være veldig åpenbart om man går videre med det, viser erfaringene til Staberg.

Slike episoder blir brukt til videre opplæring for dommerstanden. Læringen her er at slike reaksjoner kan være naturlig, mener den tidligere toppdommeren.

Han tror ikke hendelsen vil få store konsekvenser for dommer Martin Lundby.

I FOKUS: Dommer Martin Lundby kom i fokus etter en situasjon helt på tampen av gårsdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord. Her fra en kamp i fjor høst.

- Får det ikke med oss
- Vi får det ikke med oss under kampen. Vi var egentlig veldig fornøyd med vår innsats helt til vi så disse TV-bildene, sier dommeren Martin Lundby til Nettavisen.

Han sier at han ikke har snakket med Hoff etter kampen.

I Nettavisens kampreferat kommer det imidlertid frem at dommeren og Hoff har snakket sammen, og at Hoff ble forsikret om at dommer så situasjonen.

- Hvorfor han sier det, vet jeg ikke. Det kan bero på en misforståelse. I kampen sier jeg til Hoff at jeg ikke ser den andre situasjonen, melder Lundby.

NFF skal ha et møte om situasjonen i dag og Lundby ønsker ikke å kommentere videre før det har funnet sted.

- Gjorde vel ingenting
- Han gjorde vel ingenting med selve situasjonen og han sa til meg rett etter kamp at han ikke så den, forklarer Kevin Larsen overfor Nettavisen dagen derpå.

Han sier at det føles urettferdig at bare han fikk gult kort i situasjonen, men legger til at det kan bety at dommer faktisk ikke fikk den med seg.

- Jeg håper dommeren skjønner at han har driti seg litt ut, for jeg mener han burde sett det. Det (stemplingen til Hoff, journ. anm.) er sånt som ikke skal skje, men det kan jo hende når det er litt opphetet, sier Kevin Larsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPARKET: Selv om bildet er i dårlig oppløsning, viser det tydelig hvor Espen Hoffs høyre fot er plassert.

- Så det sannsynligvis
- Dommeren var så tett på situasjonen at han mest sannsynlig så situasjonen, men om han gjorde det, er det bare han som vet, sier Espen Hoff til Nettavisen dagen derpå. 

Han bekrefter det Lundby sier, at de ikke snakket om dommeren så den bestemte situasjonen eller ikke. I dag benekter han det som kom frem i Nettavisen-saken på søndag, altså at de snakket om selve sparket.

Og en eventuell suspensjon fra NFF tar han som det kommer.

- Det er ingen vits for meg å tenke på det før en avgjørelse er tatt.

Dette er nøkkelen
- Hva som er sett og ikke sett er nøkkelen til hvordan vi behandler enkeltsaker, sier dommersjef Terje Hauge til Nettavisen.

Han ønsker ikke å uttale seg på noe annet enn generelt grunnlag og forklarer at han er i prosessen med å samle inn informasjon fra gårsdagens dommer.

- Har man ikke håndtert situasjonen, så kan det hende at han ikke ser situasjonen, sier han.

Det var "offeret" Kevin Larsen som fikk gult kort for en sen takling i forkant og Espen Hoff fikk ingenting. 

Til Nettavisen forklarer Hauge at det kan være aktuelt å se på situasjoner som dommeren åpenbart ikke har sett, men ønsker ikke å kommentere mer enn det.

I løpet av mandagen skal en komité i NFF vurdere situasjonen og eventuelt hvordan de skal håndtere den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere