RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

- Markus (18) har ett problem

Sist oppdatert:
Derfor er han ikke enda hetere for Europas storklubber.

Tirsdag kveld debuterer Markus Henriksen for det norske A-landslaget.

Dermed krones en fantastisk debutsesong med A-landslagsdebut bare 18 år gammel.

Rosenborg-spilleren har spilt 24 av trøndernes 26 Tippeliga-kamper, og har kvittert med utrolige sju seriemål. De aller fleste fra langt hold. I tillegg har han en rekke kamper for Norges G18-, G19- og U21-landslag, og tirsdag kveld kan han altså legge A-landslaget til den lista.

LIVE 20.15: Kroatia - Norge

Som Nettavisen skrev forrige uke er han i ferd med å runde 50 kamper på ulike nivåer siden seriestart 14. mars. Ingen andre på det norske A-landslaget er i nærheten av det samme antallet.

Les saken:Ingen i nærheten av Markus (18)

Men hvor god er fotballspilleren Markus Henriksen i internasjonal sammenheng?

- Han er litt diesel...
Fotballekspert og speider Tor-Kristian Karlsen har fulgt Henriksens utvikling, og tidligere i år ble han spurt av en større europeisk klubb om hva han mente om Henriksens fremtid.

Karlsen er ikke helt overbevist.

- Ingen utenlandske klubber vil betale stort for Henriksen, sier Karlsen til Nettavisen.

- Så vi snakker ikke om et supertalent i 50-millionersklassen?

- Nei, nei. Rosenborg er sjanseløse på 50 millioner kroner for ham.

- Få store vil vurdere han som førstelagsklar, men kunne sikkert ønsket seg ham som en «elitespiller» på reserve/U19-laget. Til den type rolle setter selv storklubbene sjelden midler i 50-millioners klassen til rådighet.

- Hadde Rosenborg latt han gå for 12-15 millioner ville flere sikkert meldt interesse. Men Henriksen har det bra i RBK, har godt av et par år til hjemme og ingen hast. Det har heller ikke RBK.

Les også:Norges startellever mot Kroatia

Det er tempoet som gjør Karlsen usikker.

- Ja, han er utrolig spennende. Ja, han har allerede veldig mye av det som skal til for å bli en toppspiller, men jeg tror han har et lite problem - tempoet. Han mangler litt av det steget og tempovekslingene som ønskes ute.

- Jeg er bekymret over forflytningsevnen hans. Han har dieselmotor - driftsterk, kvalitetstung, men ikke kjappest på de første meterne, sier Karlsen.

Konkurransen er heller ikke liten internasjonalt.

- Markus er helt klart blant de fem mest interessante 1992-spillerne i Norden, men det er også veldig mange interessante spillere i samme alder fra land som Tyskland, Italia, Frankrike, for ikke å snakke om Sør-Amerika og Afrika, sier Karlsen.

- Unikt med fast plass
Han innrømmer imidlertid at Henriksen har et fortrinn i «konkurransen» med mange av disse.

- Det unike med Markus er at han nå får spille fast på et førstelag i en ok serie i en alder av 18 år. Det gir et fortrinn utviklingsmessig. Og som sagt, han har allerede mange spennende ferdigheter. Han er bra til å orientere seg. Han har bra teknikk og spilleforståelse, og skyter også som en hest. Akkurat på de områdene er han en klassespiller.

- Men i dagens fotball er tempo og forflytningsevne veldig viktig. Hos storklubbene kreves det at de sentrale midtbanespillerne kommer seg hurtig fra boks til boks, og at de er aggressive og raskt oppi de ulike situasjonene. Jeg er usikker på om Henriksen har det - om han er hurtig nok på de første meterne.

Henriksen selv tenker uansett svært lite på utlandet.

- Det er smigrende å høre at utenlandske klubber vurderer eller har vurdert meg, men jeg kommer uansett til å spille for Rosenborg i minst ett år til, sier han til Nettavisen.

Henriksen har kontrakt med Rosenborg ut 2013-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere