- Markus Nakkim er en yngre utgave av Kjetil Wæhler

TATT STEG: Markus Nakkim er bare 18 år, men blir spådd en lysende karriere.

TATT STEG: Markus Nakkim er bare 18 år, men blir spådd en lysende karriere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Men Vålerengas stoppertalent (18) har ikke én U-landskamp.

04.05.15 19:16

ÅRÅSEN (Nettavisen): - Han er en yngre utgave av Kjetil Wæhler (39).

Slik beskriver Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sin 18 år gamle midtstopper Markus Nakkim.

Unggutten tippeligadebuterte fra start på Åråsen søndag kveld, og han ble kastet til ulvene i det mange mener er Norges største klubbkamp. Men unggutten kom fra det med æren i behold.

- Han har imponert oss voldsomt når han har fått sjansen i vinter, og spiller veldig klokt til å være 18 år. Der har vi en god midtstopper i emning, sier Rekdal til Nettavisen.

- Jeg kaller ham bare «skyggen av Wæhler»
Men vi slipper ikke linken til klubbkollega Wæhler riktig ennå. Vålerenga-kaptein Christian Grindheim påstår at Nakkim studerer den tidligere landslagsstopperen med argusøyne hver dag.

LÆREMESTEREN: Kjetil Wæhler. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Han er en seriøs gutt som ser veldig opp til Wæhler. Jeg kaller ham bare «skyggen av Wæhler», sier Grindheim til Nettavisen og flirer.

- På hvilken måte ser han opp til Wæhler?

- Alt! Du må nesten snakke med ham selv, svarer Grindheim.

Vi gjør nettopp det. Og Nakkim selv må flire når han hører sammenligningen med VIF-ringreven.

- Jeg ser på det som en kompliment, Kjetil (Wæhler) har mange kvaliteter som er verdt å plukke opp og lære av, det prøver jeg å gjøre hver dag. Men Kjetil Wæhler er Kjetil Wæhler, og jeg er Markus Nakkim. Jeg prøver ikke å bli en blåkopi av ham, men han har masse kvaliteter som jeg ønsker å lære av og ta med meg videre i min karriere, sier Nakkim til Nettavisen.

Wæhler har 31 landskamper for Norge og har vært blant landets beste midtstoppere i lang tid.

- Må utvikle seg
Rekdal mener unggutten gjør lurt i å ha Wæhler som en slags læremester innad i VIF.

- Det er naturlig at han ser opp til Wæhler, han er en viktig brikke både på og utenfor banen. Han er en profesjonell gutt som alle bør tar lærdom av, med tanke på hvor mye han trener og tar vare på kroppen sin. Det har de yngre godt av å se og lære av, sier Rekdal.

- Hvordan skal du bygge opp Nakkim til å bli en klassestopper?

- Det er mange ting, han må bli bedre i pasningsspillet, han må bli større og sterkere, raskere og bedre på hodet. Han må bli bedre på alt, det er ingen begrensinger der. Han må bare fortsette å utvikle seg, være like ydmyk og komme på trening hver dag og klinke til, sier VIF-sjefen.

Grindheim mener Nakkim kan bli «veldig god».

- Han må bare lære seg å roe ned med ball, da blir han enda bedre. Men i duellspillet er han flink, han er veldig bra på å klarere, og jeg er veldig imponert av det han leverer til å være 18 år, sier Grindheim.

KOK: Markus Nakkim fikk litt av en debut fra start i Tippeligaen, borte mot Åråsen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etter debuten fra start i Tippeligaen, får Nakkim ros av Kjetil Rekdal. Det setter han pris på.

- Det er hyggelig å få den tilbakemeldingen fra Kjetil, det er den tilbakemeldingen som betyr mest for meg. Det var en erfaring å få starte, og noe jeg tar med seg videre. Det var mye som var bra, og noe som kan gjøres bedre, oppsummerer han.

- Hvor god tror du selv at du kan bli?

- Det blir å spekulere, og er veldig vanskelig å si. Men jeg tar store steg hver uke, og jeg må bare fortsette den utviklingen. Da er det egentlig ikke noen hinder for hvor god man kan bli, bare man er sulten og treningsvillig nok, sier Nakkim.

Ikke én U-landskamp
Han har tidligere spilt sentral midtbanespiller, men er omskolert til stopper de siste 2,5 årene.

Men selv om han er 18 år og en fast del av Vålerengas A-lag, har Nakkim aldri blitt kalt inn til U-landslagssamling.

- Er ikke det litt rart?

- Jo, det kan du si. Jeg har vært innom kretslag, men ikke noe mer, heller ikke regionslag. Det nærmeste er en samling i Porsgrunn, sier Nakkim.

- Du bør vel ha en mulighet til å bli tatt ut i neste tropp?

- Det blir opp til de trenerne som er der, jeg må bare ha fokus på det jeg får gjort noe med, og det er å bli bedre hver dag. Det kommer når det kommer, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ROSER NAKKIM: Kjetil Rekdal er fornøyd med stoppertalentet. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)


Dette er første år Nakkim trener for fullt med A-laget til Vålerenga. Tidligere har han vært innom som hospitant de siste sesongene, men i år valgte Kjetil Rekdal å hente ham inn som en fast del av troppen.

- Nå har jeg fått noen måneder og begynner å bli varm i trøya, men det er klart en stor tilvenningsprosess, og større enn man skulle tro. Alt går kjappere, nivåforskjellen er helt annerledes. Hele atmosfæren og hverdagen blir snudd på hodet, og det er totalt annerledes enn det man har vært med på før. Men det er en unik mulighet man får, og man vil jo gripe den, sier han.

Jonathan Tollås Nation er trolig tilbake i spill om en ukes tid. Da har Rekdal et luksusproblem på stopperplass, med Wæhler, Simon Larsen, Tollås Nation og Nakkim som gode alternativer.

Men unggutten frykter ikke benketilværelse i tiden som kommer.

- Det er et tøft kampprogram, og jeg forbereder meg på å spille. Det er alltid skader og slitasje, men med alle forsvarsspillerne klare er det tøff konkurranse. Naturligvis har jeg mindre erfaring enn de andre, og jeg prøver så godt jeg kan å plukke opp ting fra alle tre, ikke bare Kjetil Wæhler. Det blir spennende å se, jeg tror det skal bli nok av spilletid, sier han.

Første mulighet kommer på onsdag, når Vålerenga skal ut i cupkamp mot Gjøvik/Lyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.