Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Martin (15) har null verdi for NFF

TALENT: Martin Ødegaard blir ansett som Norges største fotballtalent noensinne.
TALENT: Martin Ødegaard blir ansett som Norges største fotballtalent noensinne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Jacob Lund tror ikke Norges vidunderbarn vil trekke folk til Ullevaal stadion.

Under landskampen mellom England og Norge onsdag pådro Mats Møller Dæhli seg en smell i kneet og det er usikkert om den 19 år gamle midtbanespilleren blir klar til den viktige kampen mot Italia i neste uke.

På grunn av dette har flere og flere røster i media oppfordret landslagssjef Per-Mathias Høgmo til å ta ut 15-åringen Martin Ødegaard som erstatter.

Unggutten har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen og spilte fra start da Norge møtte De forente arabiske emirater til privatkamp nylig.

- Null verdt
Oppmerksomheten rundt Strømsgodset-spilleren har også vært stor og mange tror nok at norsk fotball sitter på en potensiell gullkalv i Ødegaard.

Selv om 15-åringen utvilsomt er talentfull, mener sponsorguru Jacob Lund at den unge fotballspilleren ikke har noe verdi for Norges Fotballforbund.

På spørsmål fra Nettavisen om hvilken markedsverdi Ødegaard har for fotballforbundet, svarer Lund kontant:

- Ingenting. Når det gjelder markedsverdien til Ødegaard, så er den null fram til han eventuelt blir solgt. For å si det litt kynisk, så vil Ødegaards markedsverdi bli det markedet er villig til å betale for ham, sier Lund.

- For NFF vil han ikke ha noen verdi, utover det at han kan spille kamper og vise seg fram for et internasjonalt publikum. Enn så lenge er det ikke sikkert han klarer å leve opp til de forventingene som er satt til ham, mener Lund.

- Trekker ikke folk
Lund har vært sponsorsjef i DNB og er regnet som en av Norges fremste eksperter på området. Han tror aldri Ødegaard vil bli en «kioskvelter».

INGEN KIOSKVELTER: Sponsorguru Jacob Lund tror ikke Martin Ødegaard alene er nok til å selge flere billetter.

- Han vil aldri bli en kioskvelter for NFF. Det som kan bli det, er om han og resten av landslaget kvalifiserer seg til EM. Men jeg tror ikke han vil trekke folk til Ullevaal stadion på egen hånd. Det er både enklere og billigere for folk å dra til Drammen å se ham for Strømsgodset. Der har han en viss verdi, fordi han skaper oppmerksomhet. Men det er ikke verdt noe om Godset ikke vinner. Alt handler om prestasjon, forhåpning og resultat.

- Hvis vi ser på idretter som langrenn, friidrett og skiskyting, for å nevne noen, er det en klar sammenheng mellom verdi og ytelse. Petter Northug har levert, Ole Einar Bjørndalen har levert. De har skapt sin egen markedsverdi. Enn så lenge er Ødegaard ung og det er det eneste spesielle ved ham. Han har også vist oss en flott personlighet, som rører ved den norske folkesjela, mener Jacob Lund.

- Kan han bli en gullkalv for NFF på sikt?

- På sikt kan han gjøre personlige avtaler som kan være verdt mye for ham selv, men da må han levere. Media har skapt store forventninger til ham, men det kan bli en nedtur. Han må leve opp til forventningene og det er vanskelig. Hvor mye han blir solgt for, hvem han blir solgt til og når han blir solgt spiller også inn, sier Lund til Nettavisen.

- Helt dødt
Lund mener at interessen rundt landslaget generelt i disse dager også er ganske begredelig. Han mener folk ikke lar seg pirre av Norge.

- Min oppfatning er at det er helt dødt rundt landslaget. Det er ikke noe interesse, dessverre. Folk går på kamper for å oppleve suksess og glede, men landslaget leverer ingen av disse tingene. De må vinne for å skape entusiasme, mener sponsorveteranen om Per-Mathias Høgmos lag.

Norge har kun vunnet én av de siste elleve kampene.

- Når resultatene er så begredelig og suksessen nesten fraværende, er ikke folk villig til å gå på kamp lenger. Og Ødegaard kan de jo se når han spiller hjemme for Strømsgodset, eller på bortebane i flere norske byer.

Tirsdag i neste uke spilles EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Italia på Ullevaal. Om Ødegaard er med i troppen, gjenstår å se.

P.S. NFF opplyser fredag at det er solgt 22.000 billetter til landskampen mot Italia. Det er med andre ord fortsatt rundt 4000 billetter igjen.

Hva tror du? Kan Martin Ødegaard løfte interressen for landslaget?


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!