*Nettavisen* Sport.

- Maskerte fans angrep FCK-supportere

Dramatisk for Ståle Solbakkens lag.

30.07.14 20:39


Ståle Solbakken og hans FC København spilte onsdag 0-0 mot ukrainske Dnipro. Resultatet ble imidlertid overskygget av at hjemmefansen laget opptøyer på tribunen i pausen.

På grunn av den urolige situasjonen i Ukraina ble det bestemt at FCKs møte med Dnipro i mesterligakvalifiseringen skulle spilles i Kiev og ikke i Dnipropetrovsk, hvor laget kommer fra. Det skulle føre til at kampen kunne avvikles på tryggest mulig vis.

Men i pausen gikk en stor gruppe lokale tilskuere til angrep på de omtrent 30 tilreisende danske supporterne.

– FC Københavns gruppe av tilreisende supportere ble angrepet av en stor gruppe lokale tilskuere i pausen av kampen mellom Dnipro og FCK i Kiev. Ingen har kommet alvorlig til skade, skrev FCK på sitt nettsted etter hendelsen.

Måtte løpe

København beskriver situasjonen som dramatisk på sine nettsider. De danske supporterne måtte rømme fra tribunen og ned på indre bane.

– Gruppen med FCK-supportere måtte forsere gjerdet ned mot banen for å komme i sikkerhet. De nådde, ved hjelp av medlemmer fra FCKs støtteapparat, ned til indre bane, hvor den jagende gruppen ikke kunne komme forbi sikkerhetspersonellet, skriver klubben.

Dialog med UEFA

Etter hvert fikk politiet kontroll over situasjonen og kampen kunne fortsette, et kvarter senere enn planlagt. Da hadde de danske supporterne fått tildelt nye plasser.

– FCK er naturligvis allerede i dialog med UEFAs representanter på stedet og har stilt krav om at både supportere og resten av delegasjonen blir eskortert bort etter kampen, så sikkerheten kan garanteres, skriver FCK.

Sportslig var trolig FCK og Ståle Solbakken fornøyde med 0-0 mot Dnipro. Det gir et godt utgangspunkt før returmøtet hjemme i København neste uke. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.