RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mata passer best i Arsenal

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Norsk La Liga-ekspert har stor tro på at eleganten ville gjort det bra i Premier League.

Juan Manuel Mata har lenge vært et hett navn på ryktebørsen og spekulasjonene rundt 23-åringen har ikke akkurat blitt mindre av at han storspilte under U21-EM i Danmark nylig.

Valencia-spilleren var én av flere som virkelig sto fram, da Spania gikk til topps i turneringen og igjen befestet sin posisjon som Europas beste fotballnasjon.

Flere klubber i Premier League skal angivelig være interessert i å hente spilleren til balløya og klubber som Liverpool, Arsenal, Chelsea og Manchester City skal alle ha vist interesse.

- Vil bli i Valencia
Selv tar likevel Mata alle ryktene med knusende ro. I et intervju med Superdeporte forteller den offensive midtbanemannen at han nå først og fremst ønsker hvile.

- Jeg har litt fri nå, fram til jeg slutter meg til resten av troppen i midten av juli. Det er det eneste jeg tenker på. Jeg har kontrakt fram til sommeren 2015, sier Mata.

- Jeg ønsker å vinne flere trofeer og den neste tittelen håper jeg kommer med Valencia neste sesong. Klubben har allerede hentet inn flere gode forsterkninger, sier han.

Men selv om Mata antyder at han gjerne blir på Mestalla, er det en kjensgjerning at Valencia sliter voldsomt med økonomien og er avhengig av å kvitte seg med flere spillere i sommer.

Canal Plus-medarbeider og La Liga-ekspert Petter Veland tror likevel at den spanske storklubben vil strekke seg langt for å beholde sin juvel.

- Ja, de sliter økonomisk, noe voldsomt også. Men de har solgt Joaquin til Malaga nå og blitt kvitt en del andre spillere som var på toppen av lønningslisten, sier han til Nettavisen.

- Det er også et par andre spillere på vei bort fra klubben, som de vil få midler for. I Spania tror man at Valencia heller vil kvitte seg med en seks-sju andre, enn å la Mata gå.

20 millioner euro
Veland minner imidlertid om at Mata også har en klausul i kontrakten sin med Mestalla-klubben, som gjør at den ikke kan forhindre ham fra å dra, om budet er bra nok.

- Ved alle bud over 20 millioner euro har Valencia en forpliktelse om å la Mata få gå i forhandlinger, om han ønsker det. Eventuelt må de tilby han en bedre kontrakt, sier Veland.

Og selv om Mata altså i det seneste intervjuet avfeide at han var på vei bort, har det i tidligere reportasjer kommet fram at 23-åringen ikke er helt ukjent med å flytte på seg.

- Om Liverpool er interessert, så er Juan også interessert i å høre fra dem. Liverpool er en klubb med store tradisjoner, ble nylig en kilde nær Mata sitert på.

- Det har vært mange rykter om at Liverpool er interessert, men enn så lenge har det ikke vært noen formell kontakt mellom partene, avslører den nære kilden.

- Passer i Arsenal
Skulle Valencia-spilleren ende opp på balløya i løpet av sommeren, har Petter Veland stor tro på at spanjolen har det som skal til for å lykkes i den tøffe toppdivisjonen.

- Ja, han er litt en David Silva-type. Han hadde litt startproblemer i City, men har virkelig slått til nå. Mata er hakket hvassere fysisk, mens Silva er noe bedre i nærteknikken, sier eksperten.

- Silva har vist at det er mulig for slike spilletyper å lykkes i Premier League og det er ingenting i veien for at Mata ikke kan gjøre det samme. Men dette er jo selvfølgelig individuelt. Plutselig kan Mata ende opp med å stagnere, slik flere andre har gjort der borte. Men personlig tror jeg han ville gjort en positiv figur i Premier League, sier den norske La Liga-eksperten.

Veland er også klar i sin tale når det gjelder hvilken Premier League-klubb den spanske eleganten ville passet best inn i.

- Det er helt klart Arsenal som står fram som klubben der han ville passet best, sier han.

- Arsenal er den klubben i England som er mest spansk i spillestilen. De holder ballen langs bakken, har god teknikk, mye bevegelse og spiller på små flater, fortsetter han.

- Hva med de andre klubbene?

- Jeg sier ikke at han ikke villet passet i Liverpool eller Chelsea, men sånn i utgangspunktet tror jeg Arsenal ville passet ham best, avslutter La Liga-eksperten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere