- Måten vi gjør det på er ikke veldig pen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men med Mohamed Elyounoussi i scoringsform klarer Sarpsborg å skape trøbbel for de fleste.

07.04.13 18:43

STRØMSGODSET - SARPSBORG 08 1-1:

5. august i fjor scoret Tarik Elyounoussi sitt hittil siste mål i Tippeligaen, i Fredrikstads 2-0-seier over Tromsø i plankebyen.

Fire dager senere ble han presentert som Rosenborg-spiller, men i løpet av de elleve ligakampene han fikk i RBK-trøya sist sesong (ti av dem fra start) eller i de to kampene hittil denne sesongen (én av dem fra start) har Tarik klart å score for trønderne.

Og kanskje satset Rosenborg på feil Elyounoussi.

Fetter Mohamed Elyounoussi bøtter nemlig inn mål.

Eksplosiv start
I serieåpningen mot Lillestrøm scoret 18-åringen begge målene da Sarpsborg 08 klarte et sterkt 2-2-resultat, og søndag var det en på papiret enda vanskeligere motstander som ventet - Strømsgodset på Marienlyst.

Men igjen var det Elyounoussi som reddet ett poeng for sarpingene.

Lars Christopher Vilsvik ga vertene en oppskriftsmessig ledelse etter tolv minutter, da han stusset et innlegg fra Øyvind Storflor over Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr.

Kalddusj
Men bare tre minutter senere var toppscorer Elyounoussi på plass.

18-åringen fikk ballen på åtte meters hold, og gjorde ingen feil da han bredsidet inn utligningen. Det var en kalddusj for hjemmefansen, som antakelig så for seg en grei skuring etter Vilsviks tidlige scoring.

Dermed var Elyounoussis tredje scoring på tre kamper et faktum.

- Han er et fantastisk talent, men han har fortsatt mye å lære. Hvis han fortsetter på denne måten, kommer han til å ha en god karriere, konstaterer Sarpsborg-trener Brian Deane overfor C More etter kampen.

Feite sjanser
Strømsgodset gikk på nytt offensivt til verks etter utligningen, men fikk ikke betalt på noen fete sjanser i løpet av de første 45 minuttene.

I andre omgang var ikke vertene noe lenger unna scoring; et kvarter ut i omgangen smalt Stefan Johansen ballen i tverrliggeren på et frispark ved 16-metersstreken, mens Øyvind Storflors frisparkforsøk noen minutter senere var en feberredning unna å gi Godset ledelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Også Sarpsborg 08 hadde sine muligheter, men Mohamed Elyounoussi ble nektet sitt andre mål for kampen da skuddet hans fra ti meter ble blokkert av Jørgen Horn.

Og flere scoringer ble det altså ikke.

- Vi må være fornøyd med ett poeng i dag. Det er en tøff bortekamp, og det er ikke mange som får med seg poeng herfra, sier Sarpsborg-kaptein Ole Heiersen Hansen etter kampen.

- Måten vi gjør det på er vel ikke så veldig pen, men vi kriger og står på i 90 minutter. Det betaler seg heldigvis, legger han til.

Berømmer Sarpsborg
Resultatet betyr at fjorårets sølvvinnere fra Drammen bare har fått en middels åpning på sesongen, med fire poeng etter å ha møtt tre nedrykkskandidater i Sandnes Ulf, Hønefoss og Sarpsborg 08.

Godset-sjef Ronny Deila tar det med fatning.

- Jeg synes ikke vi har fortjent så mye mer enn det, mener han.

Han berømmer søndagens motstandere.

- Skulle vi tape poeng mot et lag, er det ålreit å gjøre det mot Sarpsborg. De er et lag som spiller fotball. De er frimodige og flotte å se på, sier Deila.

Sarpsborg har fortsatt til gode å tape, etter to uavgjortresultater på bortebane i tillegg til seieren over Viking hjemme i Østfold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.