*Nettavisen* Sport.

- Med elleve av ham på banen, hadde vi vunnet Champions League

FÅR SKRYT: Cesar Azpilicueta er i ferd med å bli én av José Mourinhos favoritter. Foto: Olly Greenwood (AFP / NTB scanpix)

José Mourinho har fått en ny favoritt.

26.02.14 13:21

Med både Arsenal, Manchester City og Manchester United i Champions League-trøbbel, kan det fort bli opp til Chelsea å forsvare Englands ære.

Den blå londonklubben møter onsdag tyrkiske Galatasaray til dyst i åttendedelsfinale og José Mourinho har nok planen for avansement klar.

Portugiseren trekker spesielt fram én spiller før møtet med tyrkerne.

24 år gamle Cesar Azpilicueta startet denne sesongen med å sitte mye på benken, men spanjolen har tatt godt vare på sjansene og har den siste tiden figurert på venstre back. Han har totalt spilt 28 kamper denne sesongen.

- Vinnertype
24-åringen ble hentet til Stamford Bridge av Roberto Di Matteo i august 2012 og er nå virkelig i ferd med å få fotfeste i Premier League-klubben.

Manager José Mourinho har bare lovord å komme med om backen.

- Han er en spillertype som jeg virkelig liker, sier Mourinho ifølge Eurosport.

- Hadde vi hatt elleve av ham på banen, hadde vi trolig vunnet Champions League. Fotball handler nemlig om mer enn bare rent talent, sier manageren.

Chelsea betalte rundt sju millioner pund da de hentet spanjolen fra franske Marseille og fikk ifølge Mourinho mye bra med på kjøpet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKRYTER: José Mourinho har alltid noen godord på lager - om egne spillere. Foto: Ozan Kose (AFP / NTB scanpix)


- Fotball handler om moral og personlighet. Azpilicueta har alt det som kjennetegner en vinner, sier portugiseren før møtet med Galatasaray.

- Fantastisk talent
Chelsea-sjefen ønsker også å trekke fram en annen som har tatt store steg siden han kom til London, brassen Oscar.

- Han er et fantastisk talent. Han er bare på sitt andre år i Chelsea, men spiller også for Brasil på andre året nå. Han utvikler seg steg for steg, sier han.

Utviklingen til Oscar er noe av grunnen til at Mourinho ikke hadde noe problem med å sende Juan Manuel Mata til Manchester United i januar.

Manageren er likevel klar på at Oscar fortsatt har mye å lære.

- Taktisk er han en åpen gutt og han ønsker å lære. Når det gjelder fysikken, trenger han fortsatt tid for å komme opp på Premier League-nivå.

Oppgjøret mellom Galatasaray og Chelsea sparkes i gang 20.45 onsdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag