RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENORM INTERESSE: Over 100 journalister møtte opp for å se presentasjonen av Martin Ødegaard i Madrid.
ENORM INTERESSE: Over 100 journalister møtte opp for å se presentasjonen av Martin Ødegaard i Madrid. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Med unntak av Gareth Bale-signeringen har jeg ikke sett noe lignende

Journalistene som følger Real Madrid lar seg imponere.

MADRID(Nettavisen): Torsdag ble 16 år gamle Martin Ødegaard vist frem foran over 100 journalister i Ciudad Real Madrid.

Interessen for det norske stortalentet er enorm.

Mange av journalistene som torsdag var til stede på pressekonferansen jobber daglig med å følge Real Madrid. Samtlige Nettavisen snakket med lot seg imponere over Ødegaard.

- Alle vil ha en bit av ham
Kieran Canning har fulgt Real Madrid for nyhetsbyrået AFP i over tre år, og kan ikke huske et lignende oppstyr rundt presentasjonen av en spiller med unntak av da Gareth Bale kom fra Tottenham.

- Jeg diskuterte akkurat dette med noen kolleger. Jeg har dekket Real Madrid i tre år nå, og dette er det største antallet pressefolk jeg har sett på en presentasjon av en spiller med unntak av Gareth Bale. Det er ganske merkverdig. Det viser interessen for ham. Det virker som alle ville ha en bit av denne gutten, sier Canning til Nettavisen.

AFP-journalisten venter riktignok at ting roer seg litt ned for 16-åringen den kommende tiden. 

AFP-journalist Kieran Canning var til stede da Real Madrid presenterte Martin Ødegaard.

- Det blir spennende å se hvordan det går videre. Det blir nok litt roligere for ham de neste ukene. Som vi hørte, kommer han til å spille med Castilla (Real Madrids b-lag) for resten av sesongen. Jeg kan bare se for meg at han får sjansen på førstelaget denne sesongen hvis Real Madrid har noen kamper igjen etter å ha sikret seg seriegullet, forteller Canning.

- Han må være god
Det var ikke bare Canning som la merke til alt oppstyret på pressekonferansen torsdag. Også Alberto Piñero som følger Real Madrid for Goal.com, lot seg begeistre.

- Det er utrolig å se presentasjonen av ham – en spiller som skal spille for Castilla. Martin Ødegaard må være virkelig være en god spiller, sier Piñero til Nettavisen.

Han forteller at han har fulgt med på Ødegaards overgangssaga siden unggutten besøkte Real Madrid for første gang.

- Vi startet å høre ting om Martin Ødegaard da han debuterte for landslaget til Norge. Vi hørte også om han da han besøkte Real Madrid for første gang. Da fikk vi høre at han skulle besøke flere klubber i Europa, og da steg forventingene til ham. Man ble nysgjerrige på hva slags type spiller han var og hvor god han var. Her i Spania viser de ikke norsk fotball, så det man kunne finne ut av Martin var det man fant på Youtube og i norske nettaviser. Men hvis Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard, er det fordi han er en god spiller, sier Piñero.

Men Goal.com-journalisten tror Real Madrid vil gi Ødegaard tiden han trenger.

- Han vil trenge tid. Planen for ham er å trene med Castilla, og så skal han kombinere det med trening med førstelaget. Det er en god plan for ham. Han kommer til å trenge litt tid på å bli vant med den spanske spillestilen. Og når Real Madrid bestemmer seg for å la ham spille på førstelaget, er jeg sikker på at han vil være klar. Fansen kommer til å være tålmodige med ham. Det kommer også Ancelotti og spillerne å være fordi han er så ung, forklarer Piñero.

- En drøm
Torsdag fikk altså Ødegaard en liten smakebit på hva som venter han i Real Madrid. Piñero synes 16-åringen taklet møtet med pressen veldig bra.

- Han er veldig ung og ser veldig ung ut, men han virker som en høflig og snill person. Han virket også veldig godt forberedt. Det er ikke lett å sitte foran hundre journalister og svare på den måten Martin Ødegaard gjorde. Han virker som en bra gutt, sier journalisten.

Ødegaard reiser fredag hjem til Norge, og det er ventet at Martin og pappa Hans Erik flytter til den spanske hovedstaden neste uke.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, det å signere for denne klubben her. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med å trene, sa Ødegaard til Nettavisen torsdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere