RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Karlsen (Nettavisen)

- Megasugerør i min sønns bankkonto

Sist oppdatert:
John Arne Riise spådde rett da han fortalte at mamma ville levere et fyrverkeri i retten.

STAVANGER TINGRETT (Nettavisen): - Einar har hatt et megasugerør i min sønns bankkonto, sa Berit Riise i Stavanger tingrett tirsdag.

Tidligere tirsdag fortalte Berit Riise at det er Einar Baardsen som har ført henne ut i økonomisk uføre.

Les: Liker ikke å bli kalt «mamma»

Tirsdag formiddag har hun fortsatt å fyre løs mot den tiltalte eksagenten. Mandag sa John Arne Riise at hans mor ville levere «et fyrverkeri» i retten. Det har han fått rett i.

- Gjort en katastrofal jobb
- Jeg har jobbet mye i psykiatrien, men Baardsen har manipulert så mange parter opp mot hverandre at det på en måte er utrolig at han har greid å holde tunga rett i munnen, sa Berit Riise i retten og fortsatte:

- Han har gjort en katastrofal jobb karrieremessig for John Arne Riise, og økonomisk.

Berit Riise hintet langt på vei i retten at det var Einar Baardsen som lekket sex-smsène til sønnen til media.

- Når det kommer frem private sms, som er konfidensielle, og det er vel registrert, så kan man spørre seg; hvem er det som lagrer en sms fra 2001, 2002, 2003 eller 2004 – eller private mailer mellom en ensom gutt som sitter i England og drømmer, eller som er nyskilt og som har sett kona og datteren dra hjem – og utleverer dette til media, sa Riise i retten, med klar adresse til Baardsen.

- Manipulerte
Hun sa i retten at Baardsen fikk en unik rolle i forholdet mellom henne og sønnen.

- For det første var det en forferdelig ulempe for min agentrolle at det var så nært, så familiært. Men Einar næret dette, og begynte å så frø i dette.

- Han fikk vite veldig mange nære private ting, og brukte det for det var det var verdt på en utrolig manipulerende måte, sa Berit Riise.

Tidligere tirsdag sa Berit Riise blant annet at Einar Baardsen hadde holdt tilbake penger, og dermed satt henne i økonomisk uføre.

- Utrolig tøft for John Arne
Under rettssaken har det kommet frem at John Arne Riise trodde han skulle sitte igjen med over 60 millioner kroner på sine investeringer sammen med Einar Baardsen.

Da han oppdaget sannheten om sin økonomiske situasjon - at han hadde rundt 30 millioner i gjeld, knakk han sammen.

- Det sitter en gutt der som trodde han hadde investert, som trodde han hadde masse poenger i banken og som trodde alt var sikkert, og så får han servert millionlån på millionlån. Jeg husker da han fikk vite om gjelden i banken på Aker Brygge at han ikke ville mer, sa Berit Riise i retten på tirsdag.

- Det var utrolig tøft for John Arne. Min oppgave da var å sørge for at han overlevde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere