- Mer krevende enn jeg så for meg

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Martin Andresen om «Andresen-rollen».

24.08.09 16:44

VALLE (Nettavisen): Søndag ble en begivenhetsrik dag for Martin Andresen. På flere måter.

Allerede før kampstart mot Stabæk, meldte TV2 at 32-åringen - på eget initiativ - ville trekke seg i forrige uke.

- Jeg blir litt overrasket når de tar den. De (TV2) fikk beskjed av meg om at det var galt. Både per telefon og ansikt til ansikt. De fikk den samme beskjed fra Truls Haakonsen (sportsdirektør) og Pål Breen (administrerende direktør).

- Vi kan ikke gjøre annet enn å si at «dette stemmer ikke». Sånn er det noen ganger med mediene. Heldigvis skjer det ikke like ofte her som det gjør i England, men vi får håpe vi slipper mange slike, sier Andresen til Nettavisen.

Tap, tap, tap, tap, tap, tap og tap
Etter at stormen rundt hans egen stilling som spillende manager stilnet gjennom 2x45 minutter i Telenor Arena, var han i stedet motvillig tilskuer til at laget hans tapte 2-3 mot Stabæk.

Det sjuende tapet på rad for Oslo-klubben.

- Hvordan er det å være manager i Vålerenga per dags dato?

- Det er en fin jobb å ha. Men jeg skulle gjerne hatt noen flere poeng, medgir han.

«Sårbar og alene»
Mens spillerne hans nyter lunsj etter restitusjonsøkten, har Andresen havnet i sentrum av en improvisert holmgang med journalistene.

Her uttaler han både at han «føler seg sårbar og alene» som VIF-manager og at managerrollen er «mer krevende enn han så for seg».

Les også: - Martin ville trekke seg

Etterpå utdyper han utsagnene overfor Nettavisen.

- Spørsmålet var om jeg visste hva jeg gikk til. Det gjorde jeg ikke, begynner han.

- Det var ikke så mange som hadde gjort denne jobben før, heller. At det var en krevende jobb – det visste jeg. Men den er nok mer krevende enn jeg hadde sett for meg. Spesielt i tider hvor vi sliter tungt.

- Og du føler deg mer sårbar fordi du fronter hele greia? Burde du ikke ha vært forberedt på dette?

- Når du både er trener og spiller, da blir man sårbar. Sånn er det. Det handler om at man gjør begge posisjonene. Man står i frontlinjen på alle områder.

- Kjør på, Martin!
Nå sliter Vålerenga. Skikkelig.

En titt på tabellen viser at det bare er tre poeng til nedrykksstreken. At både Lyn og Bodø/Glimt vant i helga, gjør situasjonen mer alvorlig enn på lenge for bohemene fra Oslo øst.

- Kan du love at du sitter så lenge du er ønsket? At du ikke trekker deg selv?

- Akkurat nå sliter vi. Vi trenger alle vi har. Vi får jobbe i forhold til det vi har ansvaret for: At treningene er gode og at vi er godt forberedt til kampene. Jeg føler ikke at dette er rett tidspunkt for å gjøre de store evalueringer om modeller og struktur, innleder han.

- Nå handler det om å få nok poeng til å holde plassen (i eliteserien). Og det handler om å komme lengst mulig i cupen. Det er andres jobb å vurdere min stilling, for det kan ikke jeg bruke energi på nå. Hvis de vurderer det og vil at jeg skal slutte, så står jeg ikke i veien for det. Men når de sier: Det vil vi absolutt ikke, Martin. Kjør på!, gjør jeg heller det.

Brannslukker Haakonsen
I bakgrunnen tripper sportsdirektør Truls Haakonsen. Han tar gjerne på seg rollen som brannslukker etter brannfakkelen som ble kringkastet dagen i forveien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jarle Fredagsvik, Nettavisen

- Er Martin Andresens stilling tema i Vålerenga per slutten av august?

- Nei.

- Stemmer det at dere har gitt ham deres fulle støtte?

- Ja, vi har full tillit til Martin og står bak ham.

- Hvordan ser du på perioden Vålerenga er inne i nå?

- Nei, sju tap på rad.. Det er en liten sportslig krise, for å si det litt forsiktig. Vi er ikke fornøyde med det, men vi prøver å se helheten. Vi føler det er framgang å spore i hvordan vi fremstår og håper at poengene kommer fortløpende.

- Kafka, er du klar?
Tilbake til Martin. Han kveler en gjesp, smiler og spøker med TV2-journalisten som snekret sammen saken på bakgrunn av «skjulte kilder» dagen i forveien.

- Kafka, er du klar? sier Martin og stiller opp til nok et intervju.

Kanskje er det selvironi og en viss form for distanse, som gjør at VIF-manageren holder hodet over vannet i de turbulente tidene.

Ifølge eget utsagn holder han seg i hvert fall langt unna løssalgspressen på dager som denne.

- Jeg leser «Morgenbladet»», «Klassekampen» og «Svalbardposten» (hver fredag). Der er det i hvert fall ikke mye sport, gliser han.

Dermed slapp han kanskje unna slakten av sine egen «prosess» etter nok et tap søndag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.