- Merker at Moa er borte

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Men Luton Shelton gjorde overgangen lettere for Vålerenga.

23.08.10 21:49

VÅLERENGA - SANDEFJORD 3-0:

Da Luton Shelton ble hentet til Vålerenga fra Sheffield United tilbake i 2008 ble han langt fra noen umiddelbar suksess. Etter én sesong ble han sendt på lån til Aalborg i Danmark.

Heller ikke i nabolandet ble den raske jamaicaneren den helt store stjernen, og i fjor sommer returnerte han til Oslo. Denne gangen var det langt lavere forventninger til spissen.

Sakte, men sikkert har imidlertid 24-åringen spilt på seg selvtillit og vist seg som en håndfull for ethvert forsvar med sin enorme hurtighet. I år har han likevel levd i skyggen av Moa.

- Merker at Moa er borte
Men da toppscoren pakket sekken og reiste til tyske Hannover 96, ble mye noe av målansvaret dyttet over på Shelton. Og mandag viste han at han så absolutt takler den rollen.

I møtet med tabelljumbo Sandefjord var han nemlig frampå ved to anledninger fra sin kantposisjon i begynnelsen av andre omgang, og sikret med det nye poeng til Oslo-laget.

Vålerenga-sjef Martin Andresen var imidlertid sparsom med skryten til Shelton etter kampen, og brukte ord som lagseier.

- Dette er deilig, selvfølgelig. Kamper blir ofte slik som denne når lag kommer for å forsvare seg. Det tar litt tid før vi får åpningene. Banen hjelper heller ikke, etter A-HA-konserten, og det går litt tregere med oss, sier Andresen til TV 2.

- Alle lag som mister en så god spiller som Moa merker det. Men vi har andre gode spillere, som gjør en god jobb, og dette var en lagseier, sier Andersen i intervjuet rett etter kampslutt.

Tamt før hvilen
Første omgang på Ullevaal stadion ble ingen høydare, og det var langt mellom de helt store målsjansene, selv om hjemmelaget naturlig nok styrte mye av spillet ute på gressmatta.

Nærmest før pause var det Klanen-favoritt Bojan Zajic som var på et frispark. I det 23. minutt sendte serberen av gårde en skrudd ball som traff stolpen bak Joachim Heier i buret.

Duoen Mohammed Fellah og Harmeet Singh var også et konstant uromoment mot gjestene, og sto bak mye av det offensive VIF-spillet, uten at det resulterte i stort før hvilen.

Det skal nevnes at vertene også hadde et par andre gode muligheter i første omgang, men etter halvspilt kamp sto det fortsatt uavgjort mellom lagene ute på landskamparenaen.

Shelton-show
Men etter at dommeren hadde blåst i gang andre omgang skulle det ikke gå lang tid før det ble litt action i hovedstaden. Og som allerede nevnt var det Luton Shelton som spilte hovedrollen.

Vertene misbrukte to gode muligheter tidlig i den andre omgangen, men rett etter den andre skulle det lykkes. Victor Demba Binida stoppet et gjennomspill mot Shelton, men Zajic vant igjen ballen, og kom alene mot keeper fra skrått hold. Serberen slo in foran mål og der kastet den 24 år gamle jamaicaneren seg fram og skled ballen i mål.

Og bare fire minutter senere gjorde samme mann det meste alene. Andreas Nordvik vant ballen nede ved cornerflagget og spilte opp mot Mohammed Fellah. Midtbanemannen lurte bort oppasseren og spilte videre.

Shelton lurte først bort forsvaret, før han rundet keeper, og satte ballen sikkert i mål.

Dette var 24-åringens sjette fulltreffer i ligaen i år.

Etter dette var kampen i bunn og grunn avgjort, og det hele roet seg betraktelig igjen. Mohammed Abdellaoues bror, Mostafa Abdellaoue, ble byttet inn etter 70 minutter før slutt og helt på tampen satte han inn 3-0.

Dette betyr at Vålerenga er nummer to på tabellen med sine 40 poeng, mens Sandefjord bare styrer nærmere og nærmere nedrykk med sine fattige åtte poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.