RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Messi gikk bare rundt og var halvsur

Sist oppdatert:
Barcelona får stryk-karakter etter braktapet mot Bayern München i semifinalen i Champions League.

BAYERN - BARCELONA 4-0:

Champions League semifinale - første kamp:

Bayern Munchen fire, Barcelona null. 4-0!

Vi var vitne til en ren og skjær maktdemonstrasjon av tyskerne i Champions League-semifinalen tirsdag kveld.

Ikke nok med at Bayern Munchen vant 4-0, de burde vunnet mer.

- Hvem hadde trodd dette? spurte Viasat-kommentator Roar Stokke.

Svaret? Ikke engang den mest svorne Bayern-tilhenger hadde våget å tro på det.

- Blir stolt
Det er vanskelig å ikke la seg imponere av det Bayern Munchen presterte på Allianz Arena tirsdag kveld.

Barcelona jobbet hardt for å tukte det tyske maskineriet, men vanligvis lekne Barcelona presterte mer «hiaka hoaka» enn «tiki taka» på Allianz Arena.

Mens Bayern bar preg av ro, kreativitet og innsats, så Barcelona-spillet stresset og ukomfortabel ut.

- Vi tapte mot et fantastisk Bayern-lag i dag. Nå må vi komme oss opp så fort som mulig, sa Barcelona-keeper Victor Valdés etter kampen.

Arjen Robben var naturlignok langt mer fornøyd etter maktdemonstrasjonen.

- Vi ga dem ikke noe rom, og de skapte vel kun to muligheter i løpet av kampen. Nå skal vi nyte kvelden, men det er ikke avgjort. Det er fortsatt én kamp igjen. Men vi spilte perfekt i kveld, og kjempet for hver ball. Barcelona har dominert Europa de siste fem årene. Man blir stolt av å slå dem, sier Robben til Uefa.com etter kampen.

Bayern, som tirsdag offentliggjorde at klubben er enig med Dortmund om en sjokkovergang for Mario Götze, har nå halvannet bein i Champions League-finalen som spilles på Wembley 25. mai.

- Utrolig skuffa
Godset-trener Ronny Deila så kampen som ekspert i Viasats studio. Han ga Barcelona og Lionel Messi det glatte lag etter 4-0-tapet.

- Jeg er utrolig skuffa. Man vinner ikke kamper ved å «stå fotball». Barcelona-spillerne kjefter på dommeren, henger med hodene og viser dårlig kroppsspråk. Messi går bare rundt og surrer. Spillegleden var borte, og det skuffer meg, sier Deila.

Godset-treneren mener Barcelona dummet seg ut på Allianz Arena tirsdag kveld.

- Hadde jeg vært Barcelona-trener, hadde jeg ikke sett ett minutt igjen av den kampen. De manglet energi, nesten ingen av spillerne var på sitt beste, det var bare sutring og grining, og ingen av dem tok krigen. Uansett hvilket lag man har, må man vinne krigen. Der hadde Bayern sinnssykt pågangsmot, mens Barcelona trodde de kunne gå ut og spasere seg til et godt resultat. Det skjedde ikke, sier Deila til Viasat.

En av kampens store skuffelser sett med Barcelona-øyne, er at Lionel Messi var så godt som usynlig.

Verdens beste fotballspiller ble så vidt klar til kampen etter et lite skadeopphold, og den lille magikeren fikk ikke vist seg frem i det hele tatt.

- Messi gikk bare rundt og var halvsur, og har ikke hatt den innvirkningen på kampen vi spådde på forhånd, mente Viasat-ekspert André Bergdølmo.

- Han har vært en blek og betuttet skygge av seg selv, fulgte Roar Stokke opp med.

Selve kampen åpnet med en gigantisk mulighet til Bayern Munchen og Arjen Robben. Nederlenderen fikk plutselig ballen helt alene innenfor gjestenes 16-meter, men Victor Valdés vartet opp med en fin benparade.

LES OGSÅ: Lagoppstillinger og kampreferat

Etter et kvarter ropte hjemmelaget på straffespark. Phillip Lahm fyrte avgårde et skudd fra 20 meter som gikk rett i armen på Gerard Piqué, men dommer Viktor Kassai vinket spillet videre.

Reprisene viste at Bayern Munchen trolig ble snytt for et straffespark i den situasjonen, men hjemmepublikum fikk snart sjansen til å slippe jubelen løs.

Müller-mål
Kampen var nemlig bare 25 minutter gammel da Thomas Müller sendte Bayern Munchen i ledelsen.

Arjen Robben slo inn et innlegg med høyrebeinet, Dante vant duellen i feltet og på bakerste stolpe kunne Thomas Müller enkelt heade ballen i mål.

En fortjent ledelse til tyskerne.

Barcelona klarte ikke å henge med på tyskernes tempo fra start, og det tok en halvtime før de skapte en sjanse. Den var til gjengjeld stor. Pedro fikk ballen på høyresiden, og foran mål ventet Lionel Messi. Argentineren var for en gangs skyld for sent ute, og Bayern fikk avverget. Hadde Messi fått ballen der, hadde det stått 1-1.

Gjestene klarte ikke å skape noe mer i første omgang, og det sto derfor 1-0 til Bayern når dommeren blåste av første omgang.

- Det er helt fortjent at Bayern leder, sa Viasat-kommentator Roar Stokke da lagene tuslet i garderoben etter de første 45 minuttene.

Offside-mål?
Barcelona-fansen fikk også mer å bekymre seg over når kampen satte i gang igjen. Kun fire minutter ut i omgangen økte nemlig superspiss Mario Gomez ledelsen for tyskerne.

Arjen Robben slo en corner på bakre stolpe. Der var Thomas Müller suveren i lufta, og Mario Gómez fikk æren av å sette ballen i nettet fra to meters hold.

Reprisen viser imidlertid at det burde vært vinket offside på Gómez.

- Han står i offside, var dommen fra Viasats ekspertkommentatorer Bergdølmo og Stokke.

Andre tvilsomme scoring
Det var heller ingen overraskelse at også kampens tredje mål gikk til hjemmelaget. Og det var kampens store spiller som hadde æren av å tegne seg på scoringslisten.

Arjen Robben fikk ballen på høyresiden av 16-meteren, dro seg fri og satte ballen vakkert bak Valdés i Barca-målet i det klokka bare 72 spilte minutter.

Dermed sto det hele 3-0 til Bayern Munchen.

Men trolig skulle også denne scoringen vært annullert. Reprisene viste at Thomas Müller satte opp en håndball-sperre på Jordi Alba i det Robben kom seg løs, uten at dommeren fikk det med seg.

- Det er et kjempefrispark. Soleklart frispark, så det er det to mål som burde vært annullert, sa Stokke og Bergdølmo etter scoringen.

4-0!
Verre skulle det bli ti minutter før slutt. David Alaba fikk ballen til venstre i gjestenes 16-meter, slo ballen hardt inn foran mål, der Thomas Müller hadde få problemer med å sette inn hans andre scoring for kvelden og Bayerns fjerde.

- De terroriserer Barcelona i senk, påpekte Bergdølmo i det storskjermen viste 4-0 på Allianz Arena.

Flere mål ble det ikke, og Barcelona-spillerne skal være glade for at kampen bare varte i 90 minutter.

Ingen bortemål, fire baklengsmål, dette skal holde hardt for Barcelona. Men i fotball kan alt skje.

Returoppgjøres spilles på Camp Nou første mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere