*Nettavisen* Sport.

- Messi vinner ikke kampene på egen hånd

Foto: Albert Gea (Reuters)

Men Barcelona vant etter Messi-dobbel.

18.11.12 10:45

Uten å imponerende vant Barcelona trygt 3-1 hjemme mot Zaragoza i spansk 1. divisjon sent lørdag kveld. Lionel Messi scoret to av målene.

Dermed har katalanerne notert den beste sesongstart i spansk fotballs historie, med 11 seirer og en uavgjort på de 12 første kampene. Mot Zaragoza ble det en ny trepoenger uten at Barcelona spilte på fulle sylindere.

Messi-dobbel
Messi ga hjemmelaget ledelsen da han i det 16. minutt veggspilte med Jordi Alba, lurte seg gjennom Zaragoza-forsvaret og satte ballen kaldt ned i venstre hjørne.

Med sitt utligningsmål sju minutter senere sørget Paco Montañés for å stilne Camp Nou-publikummet, men bare for en liten stund. Ikke lenge etterpå var Barcelona igjen i føringen etter at Alex Song bredsidet inn 2-1.

Bortelaget jobbet hardt og prøvde å utnytte et til tider litt slapt spill av Barcelona. Laget var imidlertid sjanseløs etter at Messi la på til 3-1 etter en time.

Argentineren er dermed oppe i 17 seriemål, og han mangler bare sju mål på å tangere Gerd Müllers 40 år gamle verdensrekord på 85 scoringer i et kalenderår.

– Leo vinner ikke kampene på egen hånd. Det blir for hevde at vi er et enmannslag. Det er sant at han er en utrolig spiller, men vi vinner på grunn av laginnsatsen, sa trener Tito Vilanova etterpå.

Real-seier
Real Madrid holdt avstanden til Barcelona med 5-1-seier over Athletic Bilbao et par timer senere. Etter et selvmål av gjestene scoret Sergio Ramos, Karim Benzema, Mesut Özil og Sami Khedira for hjemmelaget.

Barcelona er seks poeng foran Atlético Madrid, som spiller søndag, og åtte foran Real Madrid.

Tidligere søndag klarte Málaga bare 0-0 borte mot bunnlaget Osasuna. Klubben fra solkysten, som har overrasket stort i mesterligaen denne høsten, har gått fire seriekamper uten seier.

Roberto Soldado reddet Valencia til 2-1 over Espanyol med sitt straffemål på overtid hjemme på Mestalla. Gjestene fikk to spillere utvist like før. Jonathan Viera (16.) ga hjemmelaget en tidlig ledelse, men Samuele Longo (31.) sto for utligningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.