RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All over Press

- Messi ydmyket Guardiola

Sist oppdatert:
Ville nekte stjernespilleren å drikke cola.

Det var under torsdagens Europa League-sending på svensk TV4 at den svenske trenerveteranen ble utfordret på om han hadde noen historier fra et langt liv i fotballen. Backe svarte med å trekke fram en overraskende historie som involverer mannen mange anser for å være verdens beste fotballspiller.

- Disse stjernespillerne er ikke guds beste barn, begynte Backe – og satte deretter ord på episoden der Lionel Messi ydmyker nåværende Bayern München-trener Pep Guardiola.

Cola til besvær
- Det er tre timer igjen til kamp, og alle spillerne er samlet og spiser. Messi hevder han vil ha en cola til maten. Gurdiola sier at «nei, vi drikker ikke cola tre timer før kamp», hvorpå Messi reiser seg opp og kommer tilbake etter noen minutter. Han går fram, og foran alle spillerne åpner han colaboksen foran ansiktet på Guardiola. Du kan tenke deg når en sånn høyprofilert spiller ydmyker en trener foran alle spillere. Det er en krig Guardiola ikke kan vinne. Det er umulig.

Programlederne påpeker i momentet etterpå at historien er ganske så sensasjonell, hvorpå Backe påpeker at han har «en hel bunt på lager.»

Messi er sikkert ydmyk også
Videre sier den tidligere Tippeliga-treneren om Messi:

- Han gir et inntrykk av å være beskjeden og tilbakeholden, og... Han er sikkert veldig ydmyk også, men tenk deg situasjonen som trener. Man kan snakke med spilleren separat dagen etter om hva som skjedde, men Guardiola kan ikke gå til presidenten i Barcelona og be han velge. Da er det jo gitt hvem som får bli.

Backe sier i intervjuet ingenting om hvor han har sine opplysninger fra.

61-åringen har en lang karriere bak seg fra fotballen. Allerede i 1985 var han trener i Molde – og i 1996 var han tilbake i Norge som trener for Stabæk.

Foruten de nevnte klubbene har han også vært trener i FC København, Panathinaikos og New York Red Bulls. Fra 2007 til 2008 var han i tillegg Sven-Göran Erikssons assistent på trenerbenken i Manchester City. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere