RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Min etterfølger kommer til dekket bord

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Drillo skryter av ungt landslag.

BUDAPEST (NTB): Egil «Drillo» Olsen ser lyst på framtiden for Norges landslag. - Min etterfølger kommer til dekket bord, sa han mandag.

Spissformuleringen kom med et umiskjennelig glimt i øyet, men som følge av en vareopptelling over det framtidslaget han har med seg til Budapest for å avslutte sesongen.

- Vi har med seks (faktisk sju) U21-spillere i troppen, og vi har også en del som er lite grann eldre. Han som kommer etter meg får det lett, sier Drillo, som ikke kan huske at Norge har hatt et så ungt landslag.

- Støtteapparatet blir eldre og eldre, men spillerne yngre og yngre. Jeg tipper at dette er det yngste landslaget på alle mine år. Snittet er ekstremt lavt.

Mye har snudd i løpet av dette året. For ett år siden avsluttet Norge en skuffende sesong med å bli rundspilt av Wales i Cardiff i november. Da hadde bare to spillere født på 1990-tallet debutert på landslaget, og verken Markus Henriksen eller Håvard Nordtveit var med i Cardiff.

Vind i seilene
Ett år senere er begge selvskrevne i landslagstroppen, og i Budapest har et de på en norsk landslagsskute med vind i seilene selskap av 90-tallsproduktene Valon Berisha, Magnus Wolff Eikrem, Vegar Eggen Hedenstad, Håvard Nielsen og Anders Konradsen. De to siste er mulige debutanter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tidligere i år har også Joshua King, Thomas Rogne, Harmeet Singh, Jo Inge Berget og Thomas Drage fått sin landslagsdebut.

- Hvem som slår til for fullt er vanskelig å si, men mange av de unge er veldig spennende. Vi har også et veldig godt U21-lag med enda flere kandidater. Det ser lyst ut for norsk landslagsfotball, sier Drillo, som sammenligner litt med begynnelsen av sin tid som landslagssjef.

- Da hadde vi 1969-årgangen, sier han om den edle årgangen som var sentral da Norge på 1990-tallet spilte seg fram til tre sluttspill.

Humør og kos
Onsdag håper han på en god prestasjon og et godt resultat mot Ungarn, selv om forutsetningene ikke er de aller beste.

- Nesten alle i troppen spilte søndag kveld, og det betyr at vi ikke får trent som vi ønsker. Det blir ingen kvalitetstrening før kampen, heller ikke tirsdag er det mulig. Vi satser på litt humør og kos i stedet, sier han og antyder fordeling av spilletid.

- Og så blir det sikkert en eller to debutanter.

90-tallsgutta leverte avgjørende bidrag da Norge fikk en brukbart start på VM-kvalifiseringen. Neste år venter seks nye kvalifiseringskamper hvor ungdomsinnslaget kan bli enda større.

Drillo akter ikke å slippe sin etterfølger til dekket bord riktig ennå. Først vil han samle ungdommer og veteraner til et siste felles festmåltid i Brasil-VM om halvannet år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere