*Nettavisen* Sport.

- Min skyld

Foto: AFP/Scanpix

Alex Ferguson tar all skyld for nedturen mot Porto.

08.04.09 08:15

MANCHESTER UNITED – PORTO 2-2:

En kamp er aldri over før dommeren har blåst for full tid. Det viste United til fulle mot Aston Villa i helga, men mot Porto fikk de smake sin egen medisin.

Denne kampen dreide seg likevel ikke bare om sluttminuttene: Manchester United og Porto bød nemlig opp til en 90 minutters lang fotballfest på Old Trafford tirsdag kveld.

Pangstart
Lisandro Lopez satte standarden med en kanon fra langt hold bare drøye minuttet ut i kvartfinalekampen mellom Manchester United og Porto på Old Trafford. Hjemmelaget så rustent ut fra starten av, og det gikk ikke mange minuttene før Johnny Evans presenterte Cristian Rodrigues med en lissepasning. Urugauys landslagsspiller takket og bukket, og sendte av gårde dagens andre kanon – denne gangen i nettmaskene.

Old Trafford ble sjeldent stille, Porto-spillerne jublet og så ut som de hadde kastet seg over champagnen med det samme. Bruno Alves måtte i alle fall ha fått i seg noen prestasjonssenkende midler der han prøvde Alanzinho-finten som bakerste mann, bare for å servere Wayne Rooney tidenes gjennomspill. Scouseren gjorde ingen feil, og 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

Førsteomgangen skulle likevel bli Portos, som fortsatte å presse et vaklevorent United-forsvar. Spesielt Rodrigues var en konstant trussel mot United-forsvaret, og portugiserne måtte si seg skuffet over ikke å ha tre-fire mål i pauseprotokollen.

Hårføneren?
Noe overraskende valgte Sir Alex Ferguson ikke å gjøre endringer i pausen. Wayne Rooney fortsatte som ensom jeger på topp, men hårfønerbehandlingen til Ferguson var innsprøyting nok for hjemmelaget. Porto ble tvunget lenger bakover på banen, og United hadde god kontroll på starten av andreomgangen, og produserte den ene storsjansen etter den andre. Både Rooney og Vidic kunne gitt United ledelsen etter sidebyttet, men Ibson hadde en god dag på jobben i Portos mål, og til tross for at både Giggs og Tevez etter hvert kom inn for hjemmelaget, så det lenge ut til å gå mot uavgjort.

Men som United viste mot Aston Villa i helga, kampen er ikke slutt før dommeren har blåst for full tid, og denne gangen var det Carlos Tevez sin tur. Spisskollega Wayne Rooney flikket elegant med hælen, og på første stopper snek argentineren seg forbi og dunket inn ledermålet for hjemmelaget fem minutter før slutt.

Porto snytt for straffe
Alle trodde kampen var avgjort, men også Porto har hørt på det gamle kjerringrådet, og bare sekunder før ordinær klokka viste 90 minutter utnyttet portugiserne nok et eksempel på svakt forsvarsspill, og Mariano Gonzalez kunne lure inn utligningen fra hjørnet av femmeteren. Sant å si ikke mer enn hva de fortjente, kvarteret før slutt ble de sannsynligvis også snytt for et straffespark da nevnte Tevez meide ned Hulk innenfor egen sekstenmeter.

Resultatet betyr at United står med 22 strake kamper uten tap i Mesterligaen, men Nemanja Vidic er naturlig nok ikke fornøyd av den grunn.

- Vi startet dårlig, men var bedre i andreomgangen. Vi hadde kontroll, men fikk ikke det resultatet vi ønsket.

- Vi har denne uken til å se på våre feil, de siste tre kampene har vi sluppet inn åtte mål, og det må vi undersøke nærmere, sa serberen til ViaSat4 etter kampen.

- Det blir tøft
Sir Alex Ferguson mente 2-2 var et rettferdig resultat, men mener spillerne har mye å jobbe med.

- Det har vært to harde dager for spillerne (etter Aston Villa-kampen på søndag), men de manglet konsentrasjon.

- Det blir en tøff kamp i Porto, ingen tvil om det, spesielt når vi vet at ingen engelske lag noen gang har vunnet Porto, innrømmer United-manageren.

Før han la til:

- Det var min skyld. Jeg gamblet med å spille på søndag mot Aston Villa, men forberedelsene ble ikke de beste til denne kampen da.

Ferguson kunne nemlig flyttet Villa-kampen til lørdag, men etter tapene for Liverpool og Fulham i serien, ble det viktigere å få en ekstra dag med spillerne før Villa-kampen. Dermed sa han nei til tilbudet de fikk om å flytte kampen.

- Vi stod foran en vanskelig situasjon, tok et valg, og håpet at adrenalinet på en Europacupkveld skulle hjelpe, sier Ferguson.

Men det gjorde det altså ikke.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.