RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Minner meg om Solskjær

Sist oppdatert:
Både på og utenfor banen sammenlignes Mohammed Abdellaoue med Ole Gunnar Solskjær.

ULLEVÅL (Nettavisen): Livet kan forandre seg fort, ikke minst når du er en fotballspiller og spiss med ferdighetene til Mohammed "Moa" Abdellaoue. For ett år siden rykket han ned fra Adeccoligaen med Skeid. Nå er han fersk cupmester med Vålerenga og i ferd med å spille seg inn på landslaget.

- Ikke sett siden Solskjær
Mandag ble han tatt ut i Åge Hareides tropp til privatkampen mot Ukraina i Dnepropetrovsk 19. november.

Landslagssjef Hareide var ikke sen om å innrømme at han ble imponert over Moas innsats i cupfinaleseieren over Stabæk da han møtte pressen i forbindelse med landslagsuttaket (se troppen i faktarammen til høyre).

- Den første og den andre scoringen i går, er topp internasjonal klasse. Det å prikke ballen inn i lengste hjørne på den måten der, har jeg ikke sett noen gjøre siden Ole Gunnar Solskjærs velmaktsdager, sier Åge Hareide til Nettavisen.

Det er først og fremst avslutteregenskapene til Moa som gjør at Hareide trekker fram Solskjær-sammenligningen. Og landslagssjefen blir ikke overrasket om andre - for eksempel utenlandske storklubber - har sett det samme.

- Jeg har sett en del kamper hvor Moa har vært veldig nære, hvor ballen har slipt utsiden av stolpene. Hvis han begynner å sette de i mål, stiger verdien for hver gang ballen rasler i nettmaskene. Han har en veldig hurtig teknikk, og keeperne forventer ikke at skuddene skal komme så fort. Det er en utrolig viktig egenskap for en angriper, mener Hareide.

Utlandet lokker
Landslagssjefen vil ikke blande seg inn i en diskusjon om når Abdellaoue eventuelt bør selges fra Vålerenga.

- Jeg vet jo at utenlandske klubber er interessert i Moa. Men han vil jo helst være her. Og jeg tror at det kan lønne seg å skynde seg langsomt, sier Hareide.

Men:

- Hvis han spør meg, skal jeg mene noe om det til ham. Det kommer an på hva han selv vil og hva klubben vil. For landslaget isolert sett er det klart at jeg gjerne ser Moa i utlandet, i en klubb der han får spille, i en høyere liga enn Tippeligaen. Men da er jeg veldig egoistisk og ser det kun fra mitt ståsted.

Hareide mener for øvrig at Abdellaoue også kan sammenlignes med Solskjær når det gjelder mentalitet.

- Ja, faktisk. Det har med nøkternhet å gjøre. Han vet hvor målet står, og ser ikke alltid så snill ut i duellene. Sånt liker i alle fall jeg, smiler Hareide.

- En fornuftig gutt
Vålerengas store gjennombruddmann sesongen 2008 har allerede debutert på landslaget. Det skjedde i privatkampen mot Irland tidligere i år. Åge Hareide la allerede da merke til at Mohammed Abdellaoue fremsto som mer moden og reflektert enn den gjennomsnittlige landslagsdebutant.

- Du skal passe deg for spillere som har vokst opp med glamour. Det vil si at du er i en storklubb eller tippeligaklubb og er juniorspiller der og er kanskje fornøyd bare med å ha på deg drakta. Det er mange unge gutter som får et feil selvbilde fordi de blir fortalt hele tiden hvor fantastisk gode de er. Moa har hatt et korrekt selvbilde hele veien. Det er ikke noe problem for han å spille på landslaget, og det var ikke noe problem for ham å komme inn i dette miljøet her. Han var en positiv bidragsyter med en gang. En fornuftig gutt!

Hareide tror rett og slett at Moa har det som skal til for å lykkes på høyeste nivå, ikke bare fotballteknisk, men også mentalt.

- Her har du en som kommer fra litt andre kår, i Skeid, har kjent litt på Adeccoligaen, har kjent litt på å rykke ned og til og med kjent litt på andredivisjon. Og som er relativt moden i hodet når han går inn og spiller for Vålerenga. Personligheten til Moa er interessant, for han er en veldig reflektert og konsentrert gutt. Det er mange ting som skal til for å bli en god fotballspiller. Det er ikke nok bare å kunne behandle ballen og skyte den i mål. Hvis du skal bli virkelig god, må du ha så mange ting med deg. Han har litt av den personligheten som preger en som kan bli veldig god, tror landslagssjefen.

Store ord, altså. Og store ord og store forventninger kommer nok til å følge Mohammed Abdellaoue etter oppvisningen mot Stabæk i cupfinalen. Spørsmålet blir om 23-åringen klarer å følge opp suksessen.

Landskampen mot Ukraina er jo en god anledning...

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere