RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Reidar Teigen (NTB / Scanpix)

- Mitt største øyeblikk på fotballbanen

Sist oppdatert:
Mike Jensen fikk Rosenborg-debuten han aldri hadde drømt om.

ODD - ROSENBORG 0-1:

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Frode Johnsen fylte 39 år på søndag, og som Tippeligaens eldste spiller håpet skiensfolket på at de gamle fortsatt var eldst da Odd tok imot Rosenborg i serieåpningen i Tippeligaen på søndag.

Men i stedet for å bli Odds helt, endte bursdagsbarnet opp med å bli syndebukken i møtet med trønderne.

For da Odd ble tildelt straffe etter en times spill i Skien, var det eldstemann som gikk fram for å sende telemarkingene til himmels.

Men en svakt plassert straffe ødela moroa, og i stedet var det et dansk drømmetreff som sørget for at det var Rosenborg som stakk av med de tre poengene.

- Hadde ikke drømt om dette
- Det må jeg si. Jeg hadde ikke drømt om dette, sier Mike Jensen til Nettavisen etter kampen.

Rosenborgs danske nykommer snakker om matchvinnerscoringen som kom etter 71 minutters spill på Skagerak Arena. Etter at trønderne hadde stanget mot Odds forsvarsmur gjennom hele kampen, kom det forløsende målet på praktfullt vis: Fra 20 meters skrått hold, rett i krysset.

- Jeg kunne merke med en gang at det var et godt treff, sier 25-åringen.

- Jeg kikket opp, og så at den gikk inn. Jeg visste ikke hvor jeg skulle løpe engang, men jeg ville feire med fansen.

Spørsmålet er om vi har fått årets mål i Tippeligaen allerede i første serierunde.

- Det bør være en kandidat, i hvert fall, sier Jensen, som opplevde sitt største øyeblikk på fotballbanen denne søndagen.

- Ja, jeg tror det er det største øyeblikket. I hvert fall i en tellende kamp, sier han.

- Et sjukt skudd
Dansken får naturligvis skryt fra egen leir etter kampen.

- Det er ikke ofte jeg har sett et sånt skudd. Vi fikk årets mål i første runde. Det var et sjukt skudd, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RBK-trener Per Joar Hansen omtaler Jensen som en «dansk viking».

- Mike er en hærfører sentralt, en flue i sommervarmen. Han er overalt, sier den nyansatte treneren med et smil om munnen, og skryter av danskens mentalitet også på trening.

- Han er en vinnerskalle de luxe, som setter krav både til seg selv og til omgivelsene. En ledertype, mener «Perry».

- Snytt for straffe
Han likte hva han fikk se av egne spillere på søndag.

- Jeg er veldig fornøyd. En seriepremiere borte er alltid en tøff kamp, uansett hvem vi møter. Odd har to, maks tre sjanser. Det viser struktur defensivt, og en vilje for å jobbe for hverandre, sier han.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener imidlertid at hans lag fortjente minst et poeng mot laget som er en av favorittene til å vinne seriegullet i år.

- Vi bommet på en straffe, og ble snytt for en annen. I tillegg er offsiden der Güven får et annullert mål i grenseland. Hadde dommeren gjort jobben sin riktig, hadde vi sannsynligvis fått poeng i dag, sier Fagermo.

Få sjanser
Odd begynte kampen best i Skien, men det tok ikke lang tid før gjestene fra Trondheim tok over initiativet.

En periode var det praktisk talt spill mot et mål, men anført av en meget opplagt Fredrik Semb Berge holdt Odd-forsvaret godt stand mot de stadige bølgene av Rosenborg-angrep.

Nærmest for trønderne kom Tobias Mikkelsen med et skudd fra 20 meter, som André Hansen imidlertid slo unna faresonen.

På motsatt banehalvdel fikk Jone Samuelsen en sjelden mulighet for Odd, men headingen på nokså blank kasse var alt for svak til å true RBK-keeper Alexander Lund Hansen.

Straffebom
Etter hvilen var det motsatt.

Rosenborg startet best, men det tok ikke lang tid før det var hjemmelaget som styrte spillet i Skien. Og etter et kvarters spill fikk Odd uttelling for presset – trodde de fleste.

Frode Johnsen fikk ballen inne i Rosenborgs straffefelt, og sendte ballen opp i hånda på Tore Reginussen. Dommer Tom Harald Hagen var ikke i tvil, og pekte på straffemerket.

Frode Johnsen, som fylte 39 år denne søndagen, gikk selv fram for å ta straffen.

Keeperhøyde. Redning. Med ett var bursdagsbarnet Odds syndebukk.

- Det var en miss, uansett bursdag eller ikke. Men sånn er det. Noen straffer tar keeperen, andre tar han ikke, sier Johnsen selv etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drømmetreff
Etter straffen kom gjestene mer med framover, og et par ganger var det virkelig nære på for trønderne. Men stor oppofring og en god André Hansen hindret RBK-scoring – enn så lenge.

Helt til Mike Jensen presenterte seg for alvor i norsk fotball.

Dansken, som ble hentet fra Brøndby før sesongen, ladet kanonen på 20 meters hold, og kunne ikke håpet på et bedre treff. Ballen føk inn i lengste kryss, bak en sjanseløs Hansen i Odd-buret.

Alt i alt en fortjent scoring, men det skulle likevel vise seg at Rosenborg var heldige som dro seieren helt i land.

Annullert scoring
Adem Güven ble nemlig muligens snytt for en ny Odd-straffe, da han ble revet ned innenfor feltet. Dommer Hagen valgte i stedet å blåse frispark mot Frode Johnsen, som skled i situasjonen før nedrivingen.

Ti minutter før slutt fikk da også Adem Güven ballen i nettet, men dommer Hagen avblåste scoringen for offside – til høylytte protester på Skagerak Arena, og altså fra Fagermo etter kampen.

Odd presset på for en utligning i sluttminuttene, men klarte aldri å lykkes.

Det betyr at Rosenborg har fått den starten de ønsket i årets Tippeliga, mens Odd har startet slik de gjorde det de fire siste årene – med null poeng i første kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere