- Moa blir ikke her lenge

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Ny kanonscoring av Mohammed Abdellaoue da Vålerenga malte i stykker Aalesund.

17.05.10 11:37

VÅLERENGA-AALESUND 3-0:

ULEVAAL STADION (Nettavisen): Det så lenge ut til å bli en ny Hønefoss-kamp for hjemmesterke Vålerenga. Oslo-laget hadde ballen klart mest, men slet med å komme til de store sjansene - men midtveis i andreomgangen kom den forløsende scoringen.

Innbytter Bojan Zajic slo et glimrende frispark, Aalesund-forsvaret tok seg tidlig sommerferie, og en umarkert Morten Berre kunne enkelt stusse inn 1-0.

Toppscorertakter
Bare åtte minutter etter kom spikeren i kista, da Vålerengas storscorer Mohammed Abdellaoue rev seg løs fra to Aalesund-forsvarere, og bredsidet inn 2-0-scoirngen. En perle verdig en riktig storscorer.

- Moa blir ikke her lenge med den formen han er i nå, sier Freddy dos Santos med blandede følelser.

De siste årene har man lett med lys og lykter for å få en mann som kan finne nettmaskene regelmessig. I Moa har man akkurat det – søndagens nettkjenning var 24-åringens sjette på tolv opptredener i år, og han er dermed Tippeligaens toppscorer sammen med fire andre spillere.

Les også:
Brann-LSK:Partyfikseren
Odd-Tromsø:
Beste siden Tom Nordlie
Molde-Haugesund:- Så feigt at jeg ikke har ord
RBK-Hønefoss:- Kritikk får vi uansett
Sandefjord - Viking:Gir spillerne fri fra 17. mai-toget
Start-Kongsvinger:Sesongens største dommertabbe?
Strømsgodset-Stabæk:Det rakner for stortalentene

Når kommer beilerne?
Om ikke gull, så lukter det særs godt av slike statistikker, scoring i annenhver kamp er akkurat den statistikken som kreves for å få tilnavnet «storscorer» - og garantert ekstra oppmerksomhet i utlandet. Ifølge Martin Andresen har det ikke kommet nye bud på VIF-spissen, men med Hannovers og Celtics interesse friskt i minne, og Moa-formen langt bedre nå enn den gang, er det bare et tidsspørsmål før den vil komme.

I mellomtiden koser Vålerengas spillere og supportere seg bare med det som nå presteres av landslagsspilleren.

- Intet ville glede meg mer enn at vi fikk en spiss som kunne score tosifret igjen, sier dos Santos, og Moa selv innrømmer at det ser bra ut.

- Formen er veldig bra, og 50 prosents uttelling er jeg fornøyd med.

Ble spiss, fant målformen
Da Nettavisen pratet med Vålerengas heteste salgsobjekt i vinter, var han klokkeklar på at det var spiss han ville være. Selv vil han ikke uforbeholdent gå med på at det alene har vært nøkkelen til at scoringsskoa igjen har dukket opp etter den skuffende fjorårssesongen, men samtidig er den tidligere Skeid-spilleren veldig klar på hvor han trives best.

- Jeg scoret jo en del av målene da jeg var på flanken for to sesonger siden, men det er ingen tvil om at jeg liker best å spille spiss.

Oppgitt Rekdal
Det synes, men det er likevel ikke Moa alene som skal ha æren for at Aalesund ble malt i stykker av et tålmodig Vålerenga-lag. Innbytterne Bojan Zajic og Bengt Sæternes var sentrale i alle Vålerengas tre scoringer i andreomgangen, men skal man tro Kjetil Rekdal var det først og fremst en mental kollaps hos bortelaget som gjorde at de grønnkledte(!) stakk av med tre poeng og 3-0 i bagasjen.

- Vi har full kontroll til midtveis i andreomgangen. Vålerenga har riktignok ballen mest, men de skaper lite.

- Når de så får 1-0 vokser de, samtidig som vi faller fullstendig sammen.

Spesielt irriterer AaFK-treneren seg over et særdeles tafatt Aalesund-forsvar da Freddy dos Santos fikk banke inn dagens tredje på overtid.

- Sånt skal ikke skje, og det kan bli skjebnesvangert når regnskapet skal gjøres opp til slutt, tordner den gamle VIF-treneren.

Tapet var for øvrig Rekdals første mot gamlelaget.

- Jeg håper det også blir det siste, sier Aalesund-treneren med et sjeldent smil i mixed zone etter kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.