- Moa er en av ligaens beste spisser

Foto: Afp

Men Hannover-treneren nekter for at de har mottatt bud på den norske yndlingen.

23.11.11 10:28

OSLO (Nettavisen): Mohammed «Moa» Abdellaoue har for alvor etablert seg som en superstjerne i Bundesligaen denne sesongen.

På ti kamper har nordmannen scoret åtte mål, og allerede snakkes det om interesse fra større klubber enn Hannover.

Arsenal ble først koblet til nordmannen, og rapportene sa at den engelske storklubben ville by 100 millioner for å sikre seg den tidligere Vålerenga-spillerens tjenester.

Lokalavisen TZ i München vurderte senere Moa som et naturlig mål for Tysklands største klubb Bayern Munchen.

- En av de beste
Hannover-trener Mirko Slomka skryter uhemmet til Nettavisen av sin norske superstjerne.

- Han er en av de beste spissene i Bundesliga. Vi er glade for å ha ham på laget vårt, sier Slomka til Nettavisen.

- Hvor viktig er Moa for Hannovers suksess?

- Moa er en nøkkelspiller, og veldig viktig for Hannover. Han er også en intelligent og snill person, og godt likt av supporterne våre. Som trener er man nødt til å være glad for å ha en slik type på laget, sier Hannover-sjefen.

Hannovers presseansvarlige Alex Jacob opplyser at Slomka er svært travel, men Moas sjef tar seg likevel tid til å svare på noen få spørsmål om den norske landslagsspissen.

Les også: - Moa havner i en storklubb om kort tid

- Er han god nok for de aller, aller beste klubbene i Bundesliga og Premier League?

- Han har en kontrakt som strekker seg til juni 2014, og vi trenger ikke å snakke om andre klubber når det gjelder Moa, sier Slomka, fullstendig klar over at han har en ettertraktet spiss i stallen.

- Ingen bud
Likevel har det ikke vært konkrete forhandlinger med andre klubber om Moa, og på spørsmål om de har fått noen bud på nordmannen, svarer Hannover-treneren slik:

- Nei. Han har en kontrakt å forholde seg til, og vi er veldig fornøyde med ham, er alt Hannover-treneren vil si.

- Hvilke kjente spisser vil du sammenligne ham med?

- Jeg sammenligner aldri egne spillere med andre spillere. Moa er en fantastisk spiller, med mange kvaliteter man trenger for å score mål. Jeg er veldig optimistisk for fremtiden hans, og er sikker på at han kommer til å score mer for Hannover.

- Ender i en storklubb om kort tid
Vidar Riseth har lang erfaring fra tysk fotball, og spilte over 40 kamper for 1860 München på begynnelsen av 2000-tallet. Tidligere i år fortelte han til Nettavisen at Moas status i Tyskland er voksende, og at han tror på et klubbskifte for den norske spissyndlingen.

- Større klubber har han nok på blokka allerede, og jeg tror han ender i en stor klubb innen kort tid. Det vil forundre meg stort om ikke det kommer flere bud på ham allerede i neste overgangsvindu, spår Riseth.

Talentspeider Stig Thorbjørnsen var også positiv til sjansene for at Moa kan havne i en virkelig storklubb i en av de største ligaene i verden.

- Hannover er en klubb det er mulig å kjøpe fra, og det gjør nok at større klubber begynner å få øynene opp for ham. Først og fremst tror jeg de største klubbene i Tyskland er mest aktuelle, selv om klubber i England vet hvem han er nå, sa Torbjørnsen.

Lørdag får Moa sjansen til å score flere mål, når Hannover tar imot Per Ciljan Skjelbred og Hamburg til dyst på AWD-Arena. Kampen følger du i vårt livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.