RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Moa har ikke innfridd

SLITER: Mohammed Abdellaoue får det ikke til å stemme.
SLITER: Mohammed Abdellaoue får det ikke til å stemme. Foto: Thomas Kienzle (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Her er fem tanker om Bundesligaen.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er Vebjørn Buens fem tanker fra Bundesligaen:

1) For en sjelden gangs skyld denne sesongen hadde Dortmund en veldig fin helg. Med en grei 3-0-seier var de det eneste av de 2. plassjagende lagene som vant i helgen. Bayern gjorde uken helsvart for Schalke med 5-1 i toppkampen, mens Leverkusen og Wolfsburg også gikk på smeller. Bayerns ledelse i serien er nå utrolige 20 poeng, med 11 kamper igjen å spille. Det betyr at Bayern faktisk kan vinne serien allerede nå i mars! For Dortmunds del ga helgen trolig en dose selvtillit, og to poengs luke til tredjeplassen. Neste helg venter Freiburg i dårlig form.

2) I helgen ble Nordderby nr 100 spilt mellom Werder Bremen og Hamburg. Tidligere har dette pleid å være en kamp mellom to topplag, men slik er det ikke den dag i dag. Bremen vant til slutt 1-0 i jubileumskampen. Det var en fantastisk oppladning til kampen, en helt utrolig atmosfære gjennom 90 minutter og spenning til siste slutt. Jeg har fortsatt ikke helt troen på Hamburg, selv om de knuste Dortmund for to runder siden. Etter dette derbyet virket det som om seieren mot Klopp og Co var et engangstilfelle. Et stort pluss for dem er selvsagt at van der Vaart er tilbake fra skade, men han alene kan ikke redde klubben. Hele laget må ta seg sammen, og nederlenderen trenger også tid til å finne formen. Bremen har også skuffet stort denne sesongen. Spissene Nils Petersen og Franco Di Santo scorer langt ifra nok mål, mens forsvaret lekker for mye med blant annet en Assani Lukimya i forferdelig dårlig form. De har fått en liten luke til lagene under, men resten av sesongen for Bremen vil handle om å unngå å ende blant de tre nederste på tabellen.

Håvard Nordtveit er inne i varmen igjen. Foto: Ina Fassbender / Reuters

3) Stefan Kiessling var lenge en av Bundesligaens heteste spillere og spisser denne sesongen, men så kom måltørken. Han har nå scoret kun ett mål på de siste 13 kampene og han er ikke den spissen han var i starten av sesongen da han nettet ni mål på 10 kamper. Det er også vanskelig å forstå hvorfor han plutselig kom helt ut av form. Han har jo hatt et meget godt samarbeid med Sidney Sam på topp og det jeg tenker er at da Sam ble skadet i noen uker så påvirket det også Kiessling. Angrepet ble noe helt annet med Heung-Min Son eller Eren Derdiyok. Han hadde ikke sin faste partner der lenger og etter at han kom tilbake fra skade har også Sam slitt med å finne formen. Samtidig så har Leverkusen tapt fem kamper på rad, og det gjør selvsagt noe med innstillingen, motivasjonen og selvtilliten til samtlige spillere på laget. Blir spennende å se om de klarer å finne veien til den formen de begge var i starten av sesongen. Da blir det i så fall morsomt å se på Leverkusen igjen.

4) Hva skal man si om Moas Stuttgart om dagen? Nå står de med åtte tap på rad og det går farlig fort mot en nedrykksplass. Stjernespiss Vedad Ibisevic fikk som kjent en fem kampers karantene og har fortsatt to kamper igjen av denne. Det er den verste nyheten klubben kan få, for de er altfor avhengig av han. Altfor mye ansvar ligger på hans skuldre, og verken Moa eller Cacau har innfridd på topp i hans fravær. Nå er det ingen der til å score mål og gjøre opp for alle tabbene som skjer i de bakre rekker. Nå har de vært gjennom så mye negativt og selvtilliten deres kan ikke være lavere, men jeg tror at Stuttgart ikke kommer til å rykke ned til syvende og sist. Én seier og en Ibisevic-scoring kan være nok til å få fart på sakene igjen. Stuttgart trenger bare å oppleve noe positivt igjen og få troen på seg selv at de kan ta poeng og vinne fotballkamper.

5) Håvard Nordtveit startet og spilte hele kampen for Gladbach borte mot Braunschweig. I samme kamp startet Håvard Nielsen (byttet ut etter 75 minutter) for Braunschweig mens Omar Elabdellaoui kom inn som innbytter 2 minutter før slutt. Per Ciljan Skjelbred kom tilbake fra sykdom og fikk den siste halvtimen som innbytter for Hertha hjemme mot Freiburg. Rune Jarstein er fortsatt skadet for Hertha og var selvsagt ikke med i troppen, mens Vegar Eggen Hedenstad var nok en gang ikke i troppen til Freiburg. Tarik Elyounoussi fikk ikke plass i troppen til Hoffenheim da de knuste Wolfsburg 6-2. Ingen god norsk runde i Bundesliga.

Her kan du se de fem fineste målene fra forrige runde:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere