*Nettavisen* Sport.

- Molde har spilt bedre fotball enn oss i hele år

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Resignerte Rosenborg-spillere så trolig gullet glippe.

29.10.12 08:56

MOLDE - ROSENBORG 2-0:

MOLDE (Nettavisen): Toppkampen mellom Molde og Rosenborg endte med tre livsviktige poeng for romsdalsklubben. Klubbene hadde like mange poeng før søndagens oppgjør, men trønderne lå foran på målforskjell.

Med andre ord var det mye nerver ute å gikk blant spillerne før det braket løs på et utsolgt Aker Stadion. Med uavgjort ville Rosenborg beholde sin lille fordel, mens en seier til et av lagene langt på vei ville avgjøre gullstriden i Tippeligaen.

Rosenborg-trener Jan Jönsson virket skuffet etter tapet som sender Molde i førerposisjon med tre kamper igjen å spille.

- Det er tungt, naturligvis. Vi gjør en bra bortekamp igjen, og vi kunne vel ha fått poeng. Spillerne virket ikke preget av stundens alvor, men det svinger litt i begge omgangene. Jeg synes vi innleder begge omgangene ganske bra. Vi er gode de første 25 minuttene i førsteomgang, og i de første 15 minuttene etter pause. Så scorer Molde, forteller Jan Jönsson til Nettavisen.

Sjekk hendelsesforløpet minutt for minutt

Tøffe bortekamper
Håpet Rosenborg kan klandre seg til, er at Molde møter Tromsø på Alfheim neste serierunde. Tromsø har ikke tapt en eneste hjemmekamp så langt denne sesongen. Rosenborg møter samtidig Strømsgodset i Drammen. Jönsson mener laget må fokusere på sine egne prestasjoner, fremfor det som skjer i Tromsø.

- Vi må forberede oss godt til det som kommer, og så får vi glemme dette, selv om det kan ta sin tid. Vi må sikte mot en god prestasjon og tre poeng på søndag. Det gjelder å få full pott der, og i de to siste.

Den svenske treneren er klar på at Molde nå er i førersetet i kampen om seriegullet.

- Molde har fordelen nå. Jeg får dra hjem og tro og håpe, og forberede laget mitt så godt som mulig. Dette er ikke avgjort, avslutter Jan Jönsson til Nettavisen.

- De spiller bedre fotball enn oss
Rosenborg-stopper Stefan Strandberg, som kom fra Vålerenga før sesongen, virket sint etter at laget kollapset i årets viktigste kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ned Alley/Scanpix

- Vi gjør et par dumme feil, synes jeg. Vi spiller greit, men Molde spiller bedre fotball enn oss, og det har de gjort i hele år, synes jeg. Vi må hjem og jobbe med vårt eget spill og utvikle oss for å komme opp på det samme nivået. Til tider spiller vi greit, men alt i alt er det fortjent at Molde vinner, forklarer Stefan Strandberg til Nettavisen.

Trondheimsklubben hadde bare sluppet inn 20 mål så langt denne sesongen før søndagens oppgjør, men fikk to i sekken mot Molde. Likevel var det angrepsspillet som irriterte midtstopperen mest.

- Vi forsvarer oss nok en gang bra, og det har vi gjort i hele år. Det er skuffende at vi ikke har bedre spill fremover, og at vi ikke setter sjansene vi kommer til. Jeg er litt forbanna nå, avslutter Stefan Strandberg til Nettavisen.

Feiret som i ’99
Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var naturlig nok strålende fornøyd etter å ha tatt innersvingen på rivalene. Hans feiring av seieren var en kopi av den han brukte da han avgjorde Champions League-finalen i 1999.

- Jeg skal ikke si hvem som tar gullet, men vi skal gjøre det vi kan for å ta det med hjem. Det var en viktig seier, vi er veldig glade. Det var mye følelser i sving. Man blir glad på guttene sine vegne, de har fortjent litt medgang og marginer med på slutten av kamper, for det har gått litt imot oss, forklarer Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen, og sikter til Strømsgodsets utligning i det 89. minutt i forrige seriekamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.