RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Molde skal få bryne seg på dette laget

MÅLJUBEL: Rosenborg scoret seks mål mot Haugesund på søndag. Det betyr elleve totalt i serien etter to kamper.
MÅLJUBEL: Rosenborg scoret seks mål mot Haugesund på søndag. Det betyr elleve totalt i serien etter to kamper. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fullstendig overlegne Rosenborg ser uslåelige ut.

HAUGESUND - ROSENBORG 0-6:

Rosenborg innledet sesongen med en svært overbevisende 5-0-seier over Aalesund hjemme på Lerkendal mandag kveld.

Søndag var det Haugesund som ventet på Vestlandet, og spørsmålet var om trønderne kunne følge opp den fantastiske sesongstarten etter at både Tore Reginiussen og Pål André Helland måtte ut med skade i Aalesund-matchen.

Svaret lot ikke vente på seg: Ja. Det kunne de.

Tidligere så hjemmesterke Haugesund hang ikke sammen i det hele tatt, og en tidligere «araberhelt» sto frem som en av de store favorittene til å hente hjem toppscorertittelen for sesongen.

Alexander Søderlund scoret nemlig to av målene i 6-0-seieren, og står med fantastiske fire mål på to kamper i årets Tippeliga-sesong.

- Snakk om «jinxing»

- Snakk om å «jinxe» en kamp, sier TV 2-ekspert Ole Martin Årst i livestudioet til tv-kanalen. Der snakket ekspertene om en mulig Haugesund-seier før kampen.

- De fleste av oss hadde troa på Haugesund, at de skulle vise trøkk og duellstyrke og luke vekk feil. Men de har gjort så mye feil, og Rosenborg har tatt dem med begge hender.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb synes Rosenborg ser ut som noen seriemestere allerede.

- 11-0 på to kamper er fantastisk start for Rosenborg. Hva det gir inn i en gruppe, inn i en klubb, av selvtillit og tro - du tar med deg så mye inn i de nærmeste kampene. De har fått en superstart, sier Semb.

- Molde skal virkelig få brynt seg på Rosenborg, legger han til.

- Ekstra deilig

- Det er selvfølgelig spesielt, men nå har jeg vært i Rosenborg i to år. Jeg er steinglad i klubben, og jeg er utrolig glad for å score, sier Alexander Søderlund til TV 2 etter kampen

FULL POTT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen kan glise bredt etter seks poeng og 11-0 i målforskjell på to kamper.

- Jeg har hatt noen småsure kommentarer, da er det ekstra deilig, tilføyer han.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug er flau på eget lags vegne.

- Jeg synes synd på spillerne og publikum. Det er forferdelig å tape 6-0. Når det omtrent er avgjort til pause, og spillerne må slite seg videre i 45 minutter, er det tungt å sitte å se på, sier den karismatiske treneren til TV 2.

Dansk dynamitt

Målshowet lot vente på seg i noen minutter, men etter et drøyt kvarter kom trønderne på en kontring. Ballen endte til slutt opp hos Tobias Mikkelsen, som fant Søderlund inne i feltet. Den tidligere Haugesund-spilleren var nådeløs og stanget inn 1-0.

Mikkelsen fikk selv stå for 2-0-målet, som igjen kom på en kontring. Dansken ble spilt gjennom av sin landsmann Mike Jensen, og fra skrått hold plasserte Mikkelsen ballen i lengste hjørne.

Bare fire minutter senere, en drøy halvtime ut i omgangen, var kampen punktert.

Haugesund forsvarte seg dårlig i forsvar, og til slutt endte ballen opp hos Fredrik Midtsjø som hamret inn 3-0 fra 18 meter.

Søderlund-dobbel

Men selv om Rosenborg hadde full kontroll, var ikke Alexander Søderlund ferdig for dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

STORKAMP: Rosenborgs Tobias Mikkelsen tegnet seg både på scorings- og assistlista for Rosenborg.

Knappe kvarteret ut i andre omgang leverte Haugesund igjen et forferdelig slett forsvarsspill, og klarte ikke å få ballen vekk. Til slutt fikk Riku Riski inn fra venstre, og Søderlund kriget inn sin andre scoring for dagen.

Slett forsvarsspill

Ti minutter før slutt sto Haugesund-forsvaret og så på at Søderlunds erstatter - Tomas Malec, som hadde kommet inn på banen - enkelt kunne bredside inn 5-0 etter innlegg fra Mike Jensen.

Jørgen Skjelvik fastsatte resultatet til 6-0 noen få minutter før full tid.

Det betyr at trønderne står med full pott og 11-0(!) i målforskjell etter to kamper. Selv om det er tidlig, kommer nok ikke praten om seriegull til å stilne med det første i Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere