*Nettavisen* Sport.

- Mounir har størst potensial i Norge

Foto: Robin Stangeland/Scanpix

Kåre Ingebrigtsen mener sin nye landslagsmann kan bli landets beste back.

27.01.09 17:36

Tirsdag offentliggjorde Egil Drillo Olsen sin første landslagstropp på nesten 11 år. Og på sedvanlig vis hadde den rutinerte treneren funnet plass til en og annen overraskelse i 20-mannstroppen.

I manges øyne var nok kanskje Bodø/Glimts Mounir Hamoud den aller største. Backen hadde en solid sesong for nordlendingene i 2008, men har så langt ikke vært nevnt i landslagsdiskusjonen.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er imidlertid ikke spesielt overrasket over at 23-åringen nå er funnet verdig en plass blant våre beste menn. Han mener uttaket er både klokt og riktig av Drillo.

- Jeg ble litt overrasket, men mener at uttaket er helt riktig. Jeg mener Mounir er den backen med størst potensial i Norge. Tom Høgli har også vært bra, det er ikke tvil om det, men Mounir har større potensial, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Ekstrem hurtighet
Den tidligere Rosenborg-helten peker først og fremst på at Hamoud har ekstreme ferdigheter. Tidligere har Drillo uttalt at han er svak for nettopp slike spillere.

- Styrkene hans er først og fremst ekstrem hurtighet og at han er veldig god en mot en. Jeg har et håp om at han i løpet av de nærmeste landskampene kan spille seg til fast plass på laget, forteller Glimt-treneren.

For Hamoud selv, skal uttaket imidlertid ha kommet veldig uventet. Kåre Ingebrigtsen tror ikke at oslogutten hadde de helt store forhåpningene i forkant.

- Jeg har jo pratet med Mounir i dag, og han ble veldig overrasket selv. Han visste vel ikke engang at det var uttak til landslaget i dag. Så det var absolutt en gladnyhet.

- Veldig viktig for oss
Bodø/Glimt har den siste tiden slitt voldsomt med økonomien, men til tross for de begrensede midlene har gulltrøyene likevel levert svært gode sportslige resultater.

- Er dette uttaket en ekstra fjær i hatten for dere?

- Det er selvfølgelig viktig for oss å få med folk på landslaget. Trond Olsen ligger også i vannskorpen til å bli tatt ut denne gangen, forteller Ingebrigtsen.

- Hva sier dette om Bodø/Glimt som klubb?

- Dette viser først og fremst at det jobbes bra i Glimt. Vi utvikler gode spillere, og det er viktig for oss. Da tenker kanskje også andre spillere at det er smart å gå til Bodø/Glimt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.