*Nettavisen* Sport.

- Mourinho er typen til å gjøre noe så dumt

FLEIP ELLER FAKTA: José Mourinho hevder at han vurderer å bruke et reservepreget lag i seriefinalen mot Liverpool.

FLEIP ELLER FAKTA: José Mourinho hevder at han vurderer å bruke et reservepreget lag i seriefinalen mot Liverpool. Foto: Gerard Juliengerard Julien (Afp)

Norsk City-helt mener klubben har havnet i en tragisk situasjon.

25.04.14 09:45

På grunn av den viktige semifinalen i Champions League mot Atletico Madrid på onsdag, truer José Mourinho med å spille med et svekket lag i seriefinalen mot Liverpool søndag.

Det kan få store konsekvenser for Manchester City, som er avhengige av hjelp fra Chelsea for å vinne ligagull.

Med tre kamper igjen å spille ligger Chelsea på andreplass i Premier League, fem poeng bak Liverpool på toppen av tabellen. Manchester City ligger seks poeng bak Liverpool, men med én kamp mindre spilt, og trenger en Chelsea-seier på Anfield for å beholde håpet om ligagull.

Alf-Inge Håland (41) spilte i Manchester City fra 2000 til 2003, og har fortsatt et hjerte for klubben og følger med på det som skjer.

Klikk på bildet for å forstørre.

CITY-FAN: Tidligere City-spiller Alf-Inge Håland. Foto: Espen Hartvig (NTB scanpix)

- Tragisk situasjon
Han mener det vil være forferdelig synd for City hvis kampen om ligagullet blir påvirket av Chelseas dilemma og kampprogram.

- For en som håper at Manchester City skal vinne, er det en tragisk situasjon de har havnet i. Det er også litt uforskyldt. Men jeg kan forstå at Mourinho ønsker å satse på Champions League. Det kan også være taktikkeri. Sånn som kampoppsettet er blitt, favoriserer det ikke akkurat Chelsea, så jeg har forståelse for Mourinhos tanker, sier Håland til Nettavisen.

- Fratar Mourinho oss en fotballfest ved å gjøre dette?

- Det er ikke rettferdig overfor City, det er det absolutt ikke. Det er ikke «fair» når Chelsea 90 prosent sikkert taper den kampen hvis de stiller med svekket lag. Men de har en gyllen mulighet for å komme til finalen i Champions League, så litt forståelse har jeg for det, gjentar han.

Trolig kan Mourinho bruke reservelaget uten frykt for å bli straffet. Eurosport skriver nemlig at reglene tilsier at man fritt kan velge blant de 25 som er registrert i A-troppen, og sanksjoner kommer først når man bruker flere unge spillere utenfor de registrerte 25.

Ole Fuglestad er pressekontakt i Manchester Citys norske supporterklubb. Han er usikker på om Mourinho er seriøs når han sier at Chelsea kommer med et b-preget lag mot Liverpool.

- Mourinho har en tendens til å si akkurat det som passer ham, men han gjør ikke alltid det han sier. Men samtidig er han typen til å gjøre noe så dumt som det der, sier Fuglestad til Nettavisen.

- Kynisk
Alf-Inge Hålands magefølelse sier at Mourinho mener alvor i sine trusler.

Klikk på bildet for å forstørre.

LURING: José Mourinho. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Jeg tror han kommer til å stille med et svekket lag. Om ikke han stiller med et rent juniorlag, tror jeg han kommer til å spare flere av sine beste spillere. Dessverre, sier Haaland.

Mourinho hevder at klubbens hovedprioritet er å vinne Champions League, ikke ligaen.

- En ting du ikke kan ta ifra ham, er at han er veldig kynisk og gjør alt for å vinne. Men det er klart, han får ikke veldig mange venner ved å gjøre dette, mener Håland.

Nå skriver The Guardian at han har fått grønt lys av Chelsea-ledelsen til å prioritere Champions League, og dermed kan Liverpool få en enklere jobb en først antatt i den meget viktige kampen på søndag.

Tror ikke på City
Ole Fuglestad påpeker at han uansett ikke tror et Chelsea-tap mot Liverpool vil ha innvirkning på Citys gullsjanser.

- Hehe, først skal de slå Crystal Palace på bortebane, så skal de slå Everton borte. Hvis de klarer det, kan vi snakke sammen. Før det skjer, blir det bare fantasier. Du kan bare se på statistikken på Goodison Park og Selhurst Park, og City har heller ikke vært i knusende form i det siste. Det lukter ikke akkurat seks poeng. City har tapt og spilt i uavgjort i for mange kamper, og kan egentlig bare takke seg selv.

Søndagens kamp kan du følge i vårt livesenter fra klokken 15.05 søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

OMSTRIDT: José Mourinho. Foto: Rebecca Naden (Reuters)LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.