Gå til sidens hovedinnhold

- Mourinho nektet å snakke med Mata

Bestemte seg for å selge ham før sesongstart.

Da Nettavisen snakket med daglig leder i Chelsea Norway torsdag, var han klokkeklar på at det ikke kan ha vært Matas kvaliteter som fotballspiller som tilslutt forseglet spanjolens skjebne.

Nå viser det seg at han meget vel kan ha rett i sine antakelser.

Den spanske journalisten, som til daglig jobber som fotballekspert i Sky Sports, mener å vita at Mourinho allerede før starten på inneværende sesong, hadde bestemt seg for at Mata var ferdig i klubben.

I en artikkel i den seriøse engelske avisen The Telegraph, kommer Balague med en rekke avsløringer.

Årsaken skal være enkel. Da Mourinho skrev under for Chelsea for andre gang, godtok han det faktum at han måtte selge spillere for å frigjøre midler til å forsterke i andre posisjoner.

Og selv om han mente Mata var en klassespiller, var rask med å identifisere Mata som det svakeste leddet, i en posisjon som London-kubben er svært godt besatt.

Dermed begynte han å sette midtbanejuvelen ut av laget. Planen skal ha vært å tvinge Mata til å be om overgang ved å fryse ham ut.

Diplomatisk Mata
Mourinho visste nemlig at den pliktoppfyllende spanjolen aldri selv ville be om en overgang, uten å bli presset.

Og Mata fremsto særdeles diplomatisk i møte med pressen, til tross for at manageren nektet å forklare ham hvorfor han ikke fikk spilletid.

- Enkelte managere snakker kun med deg når du spiller. Jeg bare sørger for å fortsette å jobbe hardt, fordi som profesjonell fotballspiller må du være forberedt på enhver situasjon.

- Og hvis manageren ikke snakker med deg, kan du aldri tillate at det påvirke dine prestasjoner, skal Mata ha uttalt i et intervju med Balague for en tid tilbake.

Mourinhos noe skitne strategi slo aldri helt til. Mata ba aldri om en overgang, til tross for at fotballeksperter verden rundt åpenlyst kritiserte «The Special One» for ikke å gi playmakeren spilletid.

Han viste imidlertid et snev av misnøye da han ble byttet ut mot Southampton første nyttårsdag. Mata gestikulerte og himlet med øynene i retning sin manager, og Mourinho så sitt snitt til å sette i gang spekulasjonene.

- Jeg ønsker ikke at han forlater oss. Men døren er alltid åpen hvis en spiller ønsker å snakke med klubben, sa Mourinho i et intervju med Telegraph etter kampen.

Dermed kastet han ytterligere bensin på bålet.

Et glass vin
Etter seieren mot Manchester United forrige helg, da Mata nok en gang ikke var involvert, hadde sagaen nådd sitt klimaks.

Over et glass vin med David Moyes i skumringen, ble det bestemt at det skulle innledes forhandlinger om 25-åringen.

Manchester United-manageren vært naturligvis svært fornøyd med akkurat det.

Mata forventes å fullføre sin overgang til Manchester United fredag.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene