- Mourinho prøver å bli sparket

Foto: Getty / All Over Press

Men vil han til Manchester eller London?

08.05.13 09:30

José Mourinhos fremtid som Chelsea-manager har møtt en uventet hinding.

Ifølge anerkjente The Times (krever abonnement) nekter nemlig Chelsea-eier Roman Abramovitsj å betale Real Madrid for å kjøpe ut Mourinho av kontrakten han har med sen spanske storklubben.

Abramovitsj betalte 13,2 millioner pund til Porto for å hente André Villas-Boas i 2011, men skal ikke være særlig interessert i å betale for enda en manager, skriver avisen.

- Vil bli sparket
Der står også saken, skal vi tro spanske AS. De skriver at Mourinho nå går aktivt inn for å bli sparket, slik at han mottar 10 millioner euro i kompensasjon og kan overta Chelsea-jobben etter Rafael Benitez, samtidig som Chelsea slipper å kjøpe ham ut av Madrid-kontrakten.

Grunnen til avisens spekulasjoner, er trolig portugiserens noe merkelige oppførsel under mandagens pressekonferanse.

Der skapte Mourinho rabalder med en rekke overraskende uttalelser, selv for Mourinho å være.

Ærlig pressekonferanse
Først fortalte han at han har bestemt seg for å bli værende i klubben, til tross for massive spekulasjoner om at han nærmer seg Chelsea-jobben.

Så var han dønn ærlig da han ble spurt om Pepes benketilværelses snart er over.

- Pepes problem er ikke så vanskelig å analysere. Det heter Raphael Varane. Det er forståelig at en spiller på 31 år føler seg urettferdig overkjørt av en 19-åring, men slik er livets skole. Og hvem hadde mot nok til å gi Varane spilletid? Det var meg, sier Mourinho ifølge den spanske avisen AS.

Han forsvarte valget av å vrake Iker Casillas med at Diego Lopez slik:

- Det er bare det at jeg liker Diego Lopez bedre, og jeg har alle mulige rettigheter til å mene det, akkurat som Iker (Casillas) har rett til å mene at Pellegrini er en bedre trener enn meg. Jeg foretrekker Diego Lopez, og det kommer jeg til å gjøre så lenge jeg er Real-trener, sa Mourinho.

Fergie-tvist
Legg til flere stikk mot pressen og Barcelona-spiller Andrés Iniesta (han bør bekymre seg for eget lag, og hvordan han skal skinne når Messi ikke er der for å hjelpe dem), og vips så har du en av de mest omtalte pressekonferansene i 2013.

Mandag kveld fikk saken også en ny tvist, da det ble hevdet at United-manager Alex Ferguson planlegger å legge opp som United-manager denne uken. Mourinho har lenge blitt sett på som en av hovedkandidatene til å overta etter den mektige skotten.

Chelseas midlertidige manager Rafael Benitez helte også bensin på ryktebålet mandag, da han kom med denne uttalelsen:

- Neste sesong kommer det til å være en annen manager her, og jeg tror alle vet hvem jeg snakker om, sa Benitez. Og tenkte selvsagt på Mourinho.

Nå er bare spørsmålet om ikke United kommer å snapper ham opp, eller at Mourinho rett og slett blir værende i Madrid.

Vi går mot et spennende manager-uke, det er det minste enkelt å slå fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.