RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mourinho prøver å bli sparket

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Men vil han til Manchester eller London?

José Mourinhos fremtid som Chelsea-manager har møtt en uventet hinding.

Ifølge anerkjente The Times (krever abonnement) nekter nemlig Chelsea-eier Roman Abramovitsj å betale Real Madrid for å kjøpe ut Mourinho av kontrakten han har med sen spanske storklubben.

Abramovitsj betalte 13,2 millioner pund til Porto for å hente André Villas-Boas i 2011, men skal ikke være særlig interessert i å betale for enda en manager, skriver avisen.

- Vil bli sparket
Der står også saken, skal vi tro spanske AS. De skriver at Mourinho nå går aktivt inn for å bli sparket, slik at han mottar 10 millioner euro i kompensasjon og kan overta Chelsea-jobben etter Rafael Benitez, samtidig som Chelsea slipper å kjøpe ham ut av Madrid-kontrakten.

Grunnen til avisens spekulasjoner, er trolig portugiserens noe merkelige oppførsel under mandagens pressekonferanse.

Der skapte Mourinho rabalder med en rekke overraskende uttalelser, selv for Mourinho å være.

Ærlig pressekonferanse
Først fortalte han at han har bestemt seg for å bli værende i klubben, til tross for massive spekulasjoner om at han nærmer seg Chelsea-jobben.

Så var han dønn ærlig da han ble spurt om Pepes benketilværelses snart er over.

- Pepes problem er ikke så vanskelig å analysere. Det heter Raphael Varane. Det er forståelig at en spiller på 31 år føler seg urettferdig overkjørt av en 19-åring, men slik er livets skole. Og hvem hadde mot nok til å gi Varane spilletid? Det var meg, sier Mourinho ifølge den spanske avisen AS.

Han forsvarte valget av å vrake Iker Casillas med at Diego Lopez slik:

- Det er bare det at jeg liker Diego Lopez bedre, og jeg har alle mulige rettigheter til å mene det, akkurat som Iker (Casillas) har rett til å mene at Pellegrini er en bedre trener enn meg. Jeg foretrekker Diego Lopez, og det kommer jeg til å gjøre så lenge jeg er Real-trener, sa Mourinho.

Fergie-tvist
Legg til flere stikk mot pressen og Barcelona-spiller Andrés Iniesta (han bør bekymre seg for eget lag, og hvordan han skal skinne når Messi ikke er der for å hjelpe dem), og vips så har du en av de mest omtalte pressekonferansene i 2013.

Mandag kveld fikk saken også en ny tvist, da det ble hevdet at United-manager Alex Ferguson planlegger å legge opp som United-manager denne uken. Mourinho har lenge blitt sett på som en av hovedkandidatene til å overta etter den mektige skotten.

Chelseas midlertidige manager Rafael Benitez helte også bensin på ryktebålet mandag, da han kom med denne uttalelsen:

- Neste sesong kommer det til å være en annen manager her, og jeg tror alle vet hvem jeg snakker om, sa Benitez. Og tenkte selvsagt på Mourinho.

Nå er bare spørsmålet om ikke United kommer å snapper ham opp, eller at Mourinho rett og slett blir værende i Madrid.

Vi går mot et spennende manager-uke, det er det minste enkelt å slå fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere