RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Moyes tok en umulig jobb

Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB scanpix
Sist oppdatert:
United-manageren får støtte av kollega etter 1-1 mot Southampton.

MANCHESTER UNITED - SOUTHAMPTON 1-1:

Manchester United var ute etter å vinne hjemmepublikummet tilbake da Southampton kom på besøk til Old Trafford lørdag ettermiddag.

Forrige hjemmekamp i Premier League endte med et småpinlig 1-2-tap for West Bromwich Albion og økte presset på David Moyes.

Det startet lovende da Robin van Persie ga vertene ledelsen i førsteomgang. Dessverre for Moyes, klarte ikke United å sette spikeren i kista og det skulle straffe seg.

Minutter før slutt satte nemlig midtstopper Dejan Lovren inn 1-1 etter en corner.

Statistikken fra kampen er heller ingen trøst for Manchester United-fansen. Den viser nemlig at Southamton hadde 18 skudd mot Uniteds 12 og at Southampton hadde ballen i 54 prosent av tiden.

Pulis støtter Moyes
Tony Pulis, som måtte forlate jobben som Stoke-manager etter forrige sesong, føler med David Moyes.

- David Moyes har tatt over en nesten umulig jobb, og han må få tid til å bygge dette sitt eget lag. Ingen bør skrike og rope om hans avgang. Jeg er sikker på at David er rett mann, sier Pulis til BBC.

Pulis er klar på at Moyes må tåle dette trykket når han er manager for en så stor klubb.

- Problemet han har er forventninger. United er et stort, stort lag, og det er noe han må takle. Det kommer til å være press på ham.

Målmaskinen Robin
Robin Van Persie, som i den siste tiden har vært utsatt for rykter om at han skal være misfornøyd med treningsregimet til David Moyes, viste imidlertid nok en gang sin verdi for Manchester United.

1-0-scoringen kom etter at Wayne Rooney først hadde blitt spilt alene gjennom med keeper. United-spissens avslutning gikk rett på Artur Boruc, men returen ble plukket opp av van Persie og satt i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stortalentet Adnan Januzaj, som nylig skrev under ny femårskontrakt med Manchester United, skal også ha sin del av æren for sin strøkne pasning som sendte Rooney alene gjennom.

Rooney måtte dermed fortsette scoringsjakten og kom utrolig nær bare to minutter etter van Persies scoring. Nani slo ballen inn i feltet, Rooney vendte opp og skjøt ballen knallhardt i tverrliggeren.

Nærmere kom ikke United før hvilen.

Utligning på tampen
David Moyes hadde nok håpet at United skulle øke ledelsen tidlig i andre omgang, men i stedet ble skotten holdt på pinebenken helt til siste slutt.

Hadde innbytter Danny Welbeck løftet blikket og forsøkt å nå Wayne Rooney foran mål tidligere, hadde United trolig avgjort kampen med ti minutter igjen å spille.

England-spissen ble i stedet løpt opp Morgan Schneiderlin, som fikk inn en viktig takling i siste sekund.

Minutter før slutt valgte David Moyes å ta Wayne Rooney av banen til fordel for Chris Smalling for å mure igjen bakover.

Det lyktes han imidlertid ikke med. I det 89. minutt kom dukket nemlig Dejan Lovren opp, satte inn 1-1 og økte presset på David Moyes.

Nå er det åtte poeng opp til Arsenal på førsteplass. Onsdag kommer Real Sociedad på besøk til Old Trafford.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere