RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå elsker jeg ham enda mer

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog hyller Alanzinho etter at Stabæk er et langt skritt nærmere gulljubel.

STABÆK-HAMKAM 3-0:

Det var lenge stang ut for Stabæk mot HamKam. Men da det først løsnet, løsnet det virkelig. i løpet av ni dødelig effektive minutter senket Stabæk hamarlaget.

Først fikk Alanzinho hull på scoringsbyllen etter et strålende dribleraid etter 77 minutter. To minutter senere var målkongen Daniel Nannskog på plass, og til slutt ble Jon Inge Høiland kreditert scoringen som satte spikeren i kista. Etter et frispark fra Veigar Páll Gunnarsson fire minutter før full tid gikk ballen via hælen til Høiland og i mål.

Dermed har laget ni poengs ledelse på Tromsø og Fredrikstad, når de to sistnevnte har fire kamper igjen å spille. Det betyr at dersom TIL og FFK begge taper søndag, så vil ingen av dem kunne komme nærmere enn à poeng med serielederne. Og med soleklart bedre målforskjell vil Stabæk i praksis være seriemestere tre runder før slutt.

- Elsker ham
- Det var et seigt mål. Det satt langt inne, sier en lettet Ingebrigt Steen Jensen til TV 2 Sporten om den forløsende scoringen til Alanzinho.

Nannskog, som tidligere har sagt at han elsker Alanzinho, er henrykt over den forløsende brasse-scoringen.

- Nå elsker jeg ham enda mer, gliser Nannskog til TV 2 Sporten.

Svensken holder selv stø kurs mot toppscorertittelen.

- En toppscorertittel tar jeg som en ekstra bonus. Det viktigste er å ta gull, slår Nannskog fast.

Sjansefattig før pause
Førsteomgangen på Nadderud ble en relativt sjansefattig affære.

HamKam åpnet friskt og offensivt mot vertene, uten å skape de helt store sjansene. I stedet var det Stabæk som gradvis festet litt mer grep om kampen. Alanzinho var ikke langt unna nettkjenning ved et par anledninger. Et skudd fra 19 meters hold gikk like til side for mål, mens et frispark fra 18 meter gikk bare centimetre utenfor venstre kryss.

På overtid kom førsteomgangens desidert største sjanse. Nok en gang var det på dødball og nok en gang var det Stabæk. Veigar Páll Gunnarsson fyrte av en suser på et frispark fra omtrent 18 meters hold. Skuddet hadde retning mot det høyre krysset, men HamKam-keeper Jon Masalin strakk seg så lang han var og vartet opp med en praktredning. Dermed var det målløst til pause.

Etter hvilen ble det mer action foran mål, og det var Stabæk som hadde mesteparten av det offensive trykket. Etter 54 minutter var det nære på at hjemmelaget tok ledelsen. Christian Keller kom seg pent rundt på kanten og fikk slått inn ballen. Den traff Daniel Nannskogs hode, men ble blokkert. På returen var Jon Inge Høiland på plass, men Masalin vartet opp med nok en fin redning.

Bare fire minutter senere var det HamKams tur til å forsøke seg. Olivier Karekezi brente til fra 30 meters hold mot en litt feilplassert Jon Knudsen. Stabæk-keeperen rakk imidlertid å få slått ballen til corner.

Stabæk-stormløp
Deretter var Alanzinho på ferde igjen. Et skuddforsøk fra den lille brassen gikk via en HamKam-spiller og endte opp hos en umarkert Nannskog alene foran mål. Svensken fikk en dårli touch på ballen, og dermed kunne Arnar Førsund klarere.

Utover kampen ble det i større og større grad et stormløp mot HamKam-målet, og det luktet scoring.

Til slutt var det Alanzinho som fikk hull på byllen etter 77 minutter da han effektivt tråklet seg gjennom hele HamKam-forsvaret og satte ballen elegant i det lengste hjørnet.

Knappe to minutter senere var det scoringsmaskinen Nannskog sin tur. Páll Gunnarsson spilte nydelig gjennom til Jon Inge Høiland. Han gjorde ingen feil da han sendte ballen videre til Nannskog, som bare kunne bredside inn 2-0 og sin 16. scoring for sesongen.

Og fire minutter før full tid satte Jon Inge Høiland spikeren i kista med 3-0.

Dermed skal det meste gå galt om gullet skal glippe for Stabæk nå.

For HamKam ser det derimot mørkt ut med tanke på å komme seg unna nedrykksstriden.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere