*Nettavisen* Sport.

- Nå er det i høyeste grad muligheter

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Nils Arne Eggen fikk endelig se et RBK-lag i balanse. Nå tror han på nye storskalper.

01.10.10 10:16

ROSENBORG - ARIS 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Etter 4-0-tapet mot Bayer Leverkusen, var bare seier godt nok for Rosenborg mot Aris Thessaloniki torsdag kveld. Med 2-1 over grekerne er det gryende optimisme på Lerkendal, også med tanke på avansement fra gruppa i Europa League.

- Hvis vi hadde tapt i dag, hadde vi hatt null poeng. Nå er det i høyeste grad muligheter, og dem leter vi etter, sier Nils Arne Eggen.

Bayer Leverkusen klarte 1-1 borte mot Atletico Madrid torsdag kveld. Det betyr at tyskerne leder gruppa med fire poeng, mens de regjerende Europa League-mesterne faktisk ligger sist med bare ett poeng på to kamper. Aris og Rosenborg har begge tre poeng.

Nå skal Rosenborg møte Atletico to ganger på rad. Først i Madrid 21. oktober. Deretter på Lerkendal 4. november.

- Mer kompakt midtbane
Nils Arne Eggen var naturligvis mest fornøyd med de tre poengene. Men han kunne også glede seg over mye av det som ble prestert.

Ikke bare viste enkelte nøkkelspillere seg fram fra en bedre side enn på lenge.

Formasjonsendringen han gjorde før kampen gjorde også at Rosenborg framsto som mye tryggere bakover på banen.

- Vi spiller skeivt 4-3-3. Poenget med det er å forenkle de defensive oppgavene, og det viktigste var å få til en mer kompakt midtbane. Det ga oss mer slagkraft både offensivt og defensivt, konstaterer Eggen – som uten å ville bekrefte det går langt i å antyde at samme oppskrift vil bli brukt i søndagens seriekamp mot Vålerenga.

Det synes også spillerne er en god idé.

- Vi bør spille slik, og øve på det, sier Anthony Annan, som endelig fikk mer hjelp sentralt på midtbanen.

Fugleforvirret Iversen
Nils Arne Eggen tror formasjonen vil fungere enda bedre når for eksempel Steffen Iversen får bedre rolletrening på kanten.

- Steffen får ”bra pluss” defensivt mens kreftene holdt. Men han er ikke vant til å skjære inn i feltet, som en kantspiller skal. Når vi sier skjære til Steffen, tror han vi snakker om en fugleart, overdriver Eggen.

Ekstra fornøyd var Eggen naturligvis med Morten Moldskred og Rade Prica. Ikke bare fordi de scoret hvert sitt mål, men fordi de var bedre enn på svært lenge gjennom hele kampen.

Dumme frispark
Moldskred har vært helt ute med skade i flere uker, og leverte et strålende comeback. Rade Prica har spilt selv om han vært skadet, men nærmer seg nå gamle høyder.

På minussiden noterte Eggen spesielt én ting: Alle frisparkene Rosenborg ga bort utover i andreomgangen.

- Det er direkte dumt. Vadim (Demidov) og Mattias (Bjärsmyr) spilte veldig godt, men det unødvendig å lage slike frispark mot folk som er sidevendt eller feilvendt, konstaterer Eggen.

Som ikke ville si så mye om søndagens kamp mot Vålerenga torsdag kveld.

- Spillerne skal få slippe å tenke på den kampen i kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.