RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX

- Nå er Moa førstevalget

Sist oppdatert:
Moa Abdellaoue må spille mot Island, sier ekspertene. Hva mener du?

NORGE - TSJEKKIA 3-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Stjernekeeperen Petr Cech kastet hodet bakover og konstaterte at ballen gikk i nettmaskene og ikke utenfor målet, slik han hadde håpet. Markkryperen fra Mohammed «Moa» Abdellaoue kom brått og hardt mot ham og var umulig å stoppe.

- Det var en klassespiss-scoring, fastslo Norges kaptein, John Arne Riise, overfor Nettavisen etterpå.

Selvskreven mot Island
Moa danset seg forbi to tsjekkere etter at han hadde kranglet til seg ballen og sendte av gårde skuddet fra 17-18 meters hold. Det sørget ikke bare for 1-0-ledelse til Norge mot Tsjekkia – det sørget også for at Moa nå må ha status som førstevalg for landslagssjef Egil Olsen.

Uansett hvilken form John Carew er i.

- Nå er Moa Norges spiss. Han er definitivt dét hjemme mot Island, så får vi se om John klarer å komme i god nok form til å være et alternativ i Parken, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

- Moa var veldig, veldig bra. Klassescoring, legger Løken til.

Drillo uttalte på pressekonferansen etter kampen at han betrakter Moa som «En av Europas beste avsluttere». Han viser det ofte i Hannover, men har sjelden gjort det på landslaget. 1-0-målet mot Tsjekkia var bare hans tredje – og kom i hans 15. kamp.

Helt på tampen satte han inn sitt fjerde – og 3-0 – fra straffemerket.

- Nå fikk han hjelp
- Problemet har tidligere vært at vi ikke har spilt ham god. Det gjorde vi i dag. Vi spilte ballen i beina på ham og fylte opp med spillere rundt ham og hjalp ham. Får han den hjelpen, er han så god som han var i dag, sier Riise.

- Sånn Norge spilte mot Tsjekkia, passet vel Moa bedre enn Carew?

- I dag passet det perfekt med Moa. Han liker å få ballen i beina og spille småspill, mens Carew er mer stor og sterk og holder på ballen. Vi håper å få Carew i god form til Island-kampen, så får vi se om han får starte. Spiller vi 4-4-2, kan begge starte. Spiller vi 4-5-1, blir det vanskelig å sette ut Moa, tror Riise.

Det samme sier Christian Grindheim.

- Hvis Moa spiller som nå, er det vel vanskelig å sette ham ut. Det spørs hvordan kampen blir og om John kommer i form og får spille i West Ham. Det er viktig å ha to gode spisser og det har vi nå, uten tvil, sier Grindheim til Nettavisen.

Selv liker ikke Moa Abdellaoue å svare på spørsmål om hvorvidt han selv eller John Carew bør være Drillos førstevalg som spiss i 4-5-1, som er den formasjonen Norges landslagssjef stort sett bruker.

- Jeg er ikke trygg, men føler at jeg har lagt inn en god søknad. Jeg føler meg i bra form. Jeg går ut på feltet i kamper og treninger og har det morsomt og gjør det jeg kan. Så får vi se om det blir spilletid, sier Abdellaoue til Nettavisen.

Hvem bør være Norges førstevalg på spissplass? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere