- Nå er også Gamsten en klassespiller

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Drillo har endret mening - og kan gi Gamsten en ny rolle.

02.03.10 13:08

ZILINA (Nettavisen): Morten Gamst Pedersen har fått en ny vår etter at han for ved juletider ble flyttet inn sentralt på midtbanen til Blackburn. Fra å være mer ut enn inn av laget fremstår plutselig Englands-proffen igjen som en av de største Rover-profilene. Han har spilt alle 90 minuttene i Rovers sju siste kamper, og på de siste to månedene har nordmannen notert seg for tre scoringer og en rekke målgivende.

Det har også landslagssjef Egil Olsen fått med seg.

Den fjerde klassespilleren
Sist sommer uttalte Drillo at han mente at landslaget bare hadde tre spillere av høy, europeisk klasse. På direkte spørsmål fra Nettavisen justerer han nå tallet til fire.

- Ja, på bakgrunn av det Morten har prestert i Premier League, som verdens kanskje tøffeste liga, så vil jeg si det. Han er jo involvert i utrolig mye av det Rovers skaper, ikke bare gjennom dødballer og innlegg, men til og med ved innkast!

- Jeg har fått sett Blackburn mye på TV, og Gamsten har prestert jevnt og med god kvalitet, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Vil utnytte Gamsts løpskraft
Drillo har også notert seg at flankespilleren har fått et løft etter at han ble flyttet inn i en mer sentral midtbanerolle, og er ikke fremmed for å forsøke ham i samme posisjon på det norske landslaget.

- Løpskraften hans kommer kanskje enda mer til nytte når han brukes som indreløper, så det er mulig, innrømmer Olsen.

Det kan bety at Knut Olav Rindarøy settes inn på venstrebacken, mens John Arne Riise får en sjelden mulighet på venstreflanken, eventuelt kan Riise beholde backplassen og Erik Huseklepp ende opp på venstreflanken. Uansett prioritering, Morten Gamst Pedersen er i alle fall ikke fremmed for å prøve seg i en ny posisjon på landslaget.

- Jeg kan brukes overalt på midtbanen, og også på topp, sier 28-åringen selvsikkert til Nettavisen.

- Faktisk så brukte jeg å spille sentralt på midtbanen veldig lenge, i alle fall fram til jeg var junior.

Vil ha kula mer
Egil Olsen gikk langt i å antyde at Norge vil gå uti en 4-5-1-formasjon i onsdagens privatlandskamp mot VM-klare Slovakia, noe som også øker sjansen for Gamst i en ny posisjon.

- Det er det systemet vi kjenner best, og har hatt størst suksess med på bortebane, minner landslagssjefen om.

Og får Gamsten den ene plassen som indreløper, ser han i alle fall én stor fordel.

- Du har kula mye mer, er mye mer involvert i spillet.

- Og det liker jeg, sier vadsøværingen med et stort smil.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag