RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå forventer folk mål i hver kamp

ENDELIG: Arsenals Theo Walcott fant nettmaskene for første gang siden januar 2014.
ENDELIG: Arsenals Theo Walcott fant nettmaskene for første gang siden januar 2014. Foto: Gareth Fuller (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Theo Walcott scoret sitt første mål på over ett år.

BRIGHTON - ARSENAL 2-3:

Arsenal vant en spennende kamp mot Brighton søndag kveld og er videre til 5. runde i FA-cupen søndag.

Kampen endte til slutt 3-2 etter Arsenal-scoringer av Theo Walcott, Mesut Özil og Tomás Rosicky.

Der Chelsea, Manchester City og Tottenham ble slått ut lørdag, og Manchester United og Liverpool trenger omkamp, kan Arséne Wengers menn juble for billett til neste runde.

- Resultatene i går var en enorm overraskelse. Man måtte sjekke to ganger for å finne ut om det var sant, for man tror det ikke. Men sånn er cupen, og derfor elsker folk fotball, sier Wenger etter kampen ifølge BBC.

SPENNENDE: Arsenal-manager Arsene Wenger og Brighton-manager Chris Hughton fikk se en underholdende kamp.

Søndagens kamp ble spilt på en arena med det snodige navnet American Express Community Stadium (takk til den moderne fotballen), og det første målet kom i ekspressfart. 

Walcotts første på ett år
Det var nemlig bare spilt ett minutt da Callum Chambers fant Theo Walcott på ti meter, og engelskmannen var nådeløs da han hamret ballen i mål.

Det var den første scoringen på over et år for den skadeplagede landslagsspilleren. Ikke siden 1. januar 2014 hadde Walcott scoret.

- Dette er hva FA-cupen handler om, sier Walcott ifølge BBC etter kampem.

- Det er en stund siden jeg scoret sist, det er blitt et helt år. Nå kommer folk til å forvente at jeg scorer i hver kamp, men det skjer ikke over natta. Det handler om å bygge opp fysikken igjen, sier han.

Etter 25 minutter var det duket for en ny scoring fra en annen skadeplaget Arsenal-profil. Mesut Özil satte nemlig inn 2-0 for Arsenal etter en fantastisk stikker fra Tomás Rosicky.

Målet var helt fortjent ut fra spill og sjanser, og da lagene gikk til pause var det ingenting å si på at Arsenal ledet komfortabelt.

- Det er klasseforskjell, og litt trist å se et hjemmelag i cupen mot Arsenal være så feige. De har vært tamme, og Arsenal får gjøre som de vil, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen i TV 2-studio i pause.

Brighton skjerpet seg etter pause, og fikk en tidlig redusering som belønning. Chris O'Grady satte inn 2-1 på flott vis etter bare fem minutter i andre omgang.

Alle trodde kampen var punktert igjen da Tomas Rosicky økte ledelsen til 3-1 med en flott volley etter en times spill. Men da Sam Baldock reduserte til 3-2 med en lekker chip et kvarter før slutt, ble det igjen spennende på ærverdige American Express Community Stadium.

Og dramatisk, et ble det.

Fem minutter før slutt skjøt nemlig en Brighton-spiller ballen opp i hånda på Callum Chambers, men dommeren vinket spillet videre til enorme protester fra hjemmefansen.

Brighton jobbet hardt for å skaffe utligningen, men Arsenal forsvarte seg godt og sikret til slutt seieren 3-2.

Hvilte stjernene
Arséne Wenger stilte med et sterkt lag, men hvilte stjerner som Alexis Sanchez, Santi Cazorla og Per Mertesacker fra start. Sanchez fikk spille de siste 20 minuttene og noterte seg blant annet for et frispark i tverrliggeren.

Nå venter hjemmekamp mot Aston Villa i Premier League for Arsenal. Den kampen spilles 01. februar på Emirates.

Championship-laget Brighton møter Blackpool på bortebane 31. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere