RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå har Ronaldo fått nok

VIL TILBAKE? Spekulasjonene om Cristiano Ronaldo begynner å øke i hastighet.
VIL TILBAKE? Spekulasjonene om Cristiano Ronaldo begynner å øke i hastighet. Foto: Sergio Perez (Reuters)
Sist oppdatert:
Det hevder tidligere Real Madrid-president.

Cristiano Ronaldo (29) skal være åpen for å forlate Real Madrid.

Det hevder tidligere Real Madrid-president Ramón Calderon.

- Mitt inntrykk er at han har fått nok av overgangspolitikken til nåværende president Florentino Perez, sier Calderon i et Talksport-intervju gjengitt av The Telegraph.

Ifølge den tidligere Real-presidenten skal Ronaldo være oppgitt og mener Perez har gjort dårlige valg ved å kvitte seg med Gonzalo Higuain, Mesut Özil, Xabi Alonso og Ángel Di María.

Ekspertene tviler
Manchester United skal naturligvis være et åpenbart alternativ hvis Ronaldo, som har en kontrakt som strekker seg ut 2018-sesongen, ber om å bli solgt.

Men Nettavisen-blogger og C Mores La Liga-ekspert Petter Veland heller kaldt vann i årene på dem som håper Ronaldo skal returnere til Old Trafford med det første.

- Jeg tror ikke dette skjer nå, sier Veland til Nettavisen.

Skal United hente Ronaldo tyder alt på det først er aktuelt neste sommer, mener Veland, siden de største handlene vanligvis skjer utenfor sesong.

- Og da blir han garantert den dyreste gjennom tidende, igjen, med klar margin. Utkjøpsklausulen hans er på én milliard euro, og det skjer ikke at United betaler det for en 29-åring. Det som da må til, er at klubbene blir enige og at Ronaldo er sterk nok i ønsket om å forlate klubben. Han er den største merkevaren, han er den klart beste spilleren, han er på mange måter Real Madrid, sier Veland.

- Tror du vi får se Ronaldo i United-drakt igjen?

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland tror ikke Ronaldo skifter klubb denne sesongen.

- Hadde spørsmålet ditt innholdt «i 2015», hadde jeg vært ganske klar på at det ikke skjer. Snakker vi 2016, 2017 og i lengre perspektiv, skal man på ingen måte utelukke det. Han har et sterkt forhold til klubben, og selv Real Madrid innser at også en spiller som Ronaldo utgår på dato. Ikke om ett år, ikke om to, men om tre-fire år blir han godt over 30, og da skjønner Real Madrid at yngre krefter må inn. Og det kommer et tidspunkt da markedsverdien hans synker betraktelig, og det vil ha store utslag, mener Veland.

- United eller Sporting
Han tror det kun er to valg for Ronaldo om han vil forlate Real Madrid, og det er United eller barndomsklubben Sporting Lisboa. 

- Jeg ser ikke på Ronaldo som en type som avslutter i USA eller Emiratene. For å holde United-fansens håp ved like, tror jeg han kan vende tilbake, men de må vente noen år, spekulerer Veland.

Calderons dårlige forhold til Perez er årsaken til at han velger å gå ut med dette nå, mener C More-eksperten.

Han tror Calderon valgte tidspunktet for kritikken med omhu, for Perez er nemlig akkurat nå under kraftig skyts fra flere hold etter Real Madrids dårlige sesongstart. Kritikerne mener blant annet han ikke burde ha kvittet seg med Alonso og Di Maria.

- Jeg har ventet på at dette skulle komme, sier Veland.

- Hva sier du til United-fansen som ønsker å se Ronaldo i United-drakt igjen?

- Jeg skjønner de ekstremt godt!

- Tviler sterkt
Bendik Eftang er redaktør i Real Madrids norske supporterklubb. Han tviler også sterkt på at Ronaldo kommer til å forlate klubben med det første.

- Jeg tror det ligger veldig lite i det. Calderon er ingen stor tilhenger av Perez, for Perez har lykkes med mye av det Calderon ikke klarte som Real Madrid-president. Jeg tror det er veldig lite hold i det, og tviler sterkt på at vi kommer til å se Ronaldo i United før kontrakten med Real Madrid går ut, sier Eftang til Nettavisen.

Ronaldo skapte store overskrifter forrige uke da han gikk ut og sa at han hadde gjort mye annerledes hvis det var han som satt bak roret i klubben. 

- Da svarte Ronaldo med å skrive på Twitter at han støttet presidenten 100 prosent, og at det ikke var noe hold i ryktene. Nå blusser det altså opp igjen etter at gamle Calderon slenger med leppa, men personlig tror jeg det er veldig lite i det. Ronaldo er til stadighet ute og avkrefter slike rykter, og det kommer sikkert noe snart igjen. Jeg er ikke bekymret, forteller Eftang.

- Har grunn til å være irritert
Han forstår imidlertid rapportene om at Ronaldo ikke liker overgangspolitikken til Florentino Perez.

RONALDO BLIR: Det tror realmadrid.no-redaktør Bendik Eftang.

- Det er mange fans som også er misfornøyde, for de mener Perez har tenkt mer business enn fotball. Spillerne setter kanskje noen spørsmålstegn, de også. Ronaldo har grunn til å være irritert, uten at det betyr at han vil bort. Men jeg forstår absolutt at de blir misfornøyde når kanskje fjorårets beste og viktigste spiller, Angel Di Maria, blir solgt, sier Eftang.

United slo klubbrekorden da de nylig betalte rundt 597 millioner kroner for Angel Di Maria. Nå kan de bli fristet til å legge enda flere gigantbeløp på bordet.

Calderon forteller at Ronaldo stadig har gitt uttrykk for at han likte seg ekstremt godt i den engelske storklubben.

- Han hadde en fantastisk tid der, og likte alt, sier Calderon.

Bøttet inn mål
Ronaldo ble verdens dyreste spiller da han forlot Manchester United til fordel for Real Madrid for omkring 825 millioner kroner i 2009.

Den portugisiske kantspilleren har vist seg den enorme summen verdig og har banket inn elleville 179 mål på 167 ligakamper for den spanske hovedstadsklubben.

I Premier League har han allerede bevist sin verdi, og scoret i sin tid 84 mål på 196 kamper i den røde United-trøya.

Nå spørs det om siste mål egentlig er scoret. Det er bare å holde pusten, United-fans.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere