RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

- Nå kan folk roe ned kritikken

Sist oppdatert:
- Jeg er stolt av Bjørn Helge, sier John Arne Riise om lillebroren.

PORTUGAL - NORGE 1-0:

LISBOA (Nettavisen): Det ble tap for Norge i den svært viktige EM-kvalkampen mot Portugal i Lisboa lørdag kveld, men de norske spillerne var likevel fornøyde med seg selv etterpå.

Det hadde de også grunn til å være.

- Fortjener plassen
Portugal, et av verdens beste landslag og nummer åtte på Fifa-rankingen, skapte nesten ingenting og Norge skapte nesten like mye. Hadde Erik Huseklepp eller Morten Gamst Pedersen scoret på sjansene sine, hadde Norge tatt ledelsen 1-0 og fått en glimrende mulighet til å reise hjem med ett eller tre poeng.

En av de toneangivende i den gode førsteomgangen til Norge, var Bjørn Helge Riise.

- I første omgang var Bjørn Helge helt enorm! I dag viser han at han fortjener plassen, så nå kan folk roe ned snakket om hvorvidt han fortjener den eller ikke, sier John Arne Riise til Nettavisen.

- Jeg er stolt av ham, legger Roma-backen til.

- Får mer kritikk
Bjørn Helge Riise har lagt en tung sesong bak seg. Han fikk bare 28 minutter på banen for Fulham i Premier League og ble leid ut til Sheffield United i divisjonen under.

- Jeg føler at han får mer kritikk enn andre som ikke spiller (på klubblaget sitt), sier Riise.

Bjørn Helge ble imidlertid, som resten av midtbanefemmeren, langt mer anonym i andre omgang. Den voldsomme arbeidsinnsatsen i første omgang hadde kostet krefter.

- Allerede etter et kvarter måtte jeg be ham om å roe seg ned. Han bruker av og til opp kreftene litt for tidlig, men i dag holdt han hele kampen.

1-0-seieren førte Portugal opp i ti poeng. Det er samme poengsum som både Norge og Danmark har. Tre runder før slutt er det med andre ord vidåpent i kampen om gruppeseieren og en plass i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere