RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå kan mange klubber bli straffet

Foto: Kyrre Lien/ Scanpix
Sist oppdatert:
Adeccoligalaget Sarpsborg 08 trekkes tre poeng for økonomisk uaktsomhet.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) konkluderte torsdag med at Sarpsborg 08 skal trekkes tre poeng inneværende sesong, for overtredelse av klubblisensbestemmelsene.

Årsaken er at klubben ikke rapporterte inn til NFF «betydelige avvik på inntekts- og utgiftssiden av regnskapet som klubben var pliktig å gi NFF og som har hatt betydning for lisenssøknaden».

Uenig om strafferammen
NFF ba utvalget om å ilegge Sarpsborg 08 hele ti poengs straff, men Doms- og sanksjonsutvalget mener at lovverket til NFF ikke tillater mer enn maksimalt fire poengs trekk.

- I utgangspunktet, da man påsto at vi skulle ha så vidt høy straff som ti poeng, forventet vi rundt tre poeng for økonomisk rot. Vi var også klar over særbestemmelsen om at man maksimalt kan trekke fire poeng, og når vi nå er frikjent for to forhold, mens vi kun er dømt for uaktsomhet i budsjetteringen, synes vi det er strengt med tre poeng, sier styreleder Geir Lilletvedt i Sarpsborg 08 til Nettavisen.

- Vi er vel litt i tvil om hva vi skal gjøre. I utgangspunktet mener jeg at vi bør anke, legger han til.

- Mange kan få straff
Lilletvedt skal bruke torsdagskvelden på å studere dommen og premissene for den, før han sender sitt syn på saken videre til klubbens styre.

- Føler dere at NFF straffer dere ekstra hardt for å statuere et eksempel til skremsel for andre klubber?

- Jeg tør ikke å si at det er slik, men det er nærliggende å tro at man tar den lille klubben i stedet for å ta den store. Her er det mange som kan få straff etter hvert, konstaterer Lilletvedt.

Noen timer senere torsdag ble det klart at trener Conny Karlsson trekker seg.

Les mer om dette her: Mer dårlig nytt for Sarpsborg

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere