*Nettavisen* Sport.

- Nå kan vi slappe av

Foto: AFP/Scanpix

United skaffet seg fem poengs luke til rivalene.

31.01.09 21:27

MAN UTD - EVERTON 1-0:

Det lukter gull av Manchester United. Ikke bare er laget tett som ei potte bakover, men de vinner også kamper på dager da de ikke spiller opp mot sitt aller ypperste. Lørdagens kamp mot Everton var en av disse dagene.

United var helt klart det beste laget gjennom store deler av oppgjøret, men Everton jobbet solid i forsvar, og ga ikke bort noe gratis. Det måtte derfor en noe omdiskutert straffe til for å avgjøre kampen.

På tampen av første omgang ble Michael Carrick felt av Mikel Arteta på vei inn i 16-meteren. Dommeren dømte straffe, og Cristiano Ronaldo var sikker fra krittet. 1-0!

- Nå kan vi slappe av
Dette skulle vise seg til å holde til tre nye poeng for vertene, som nå topper Premier League med 53 poeng etter 23 kamper. Fem mer enn både Chelsea og Liverpool.

- Vi visste at det ikke kom til å bli lett. Vi spilte bra i første omgang, men de gjorde det vanskelig for oss etter det, fortalte Michael Carrick til Sentanta Sport etter kampen.

- Nå har vi gjort den jobben vi måtte, og kan hvile en hel uke. I morgen skal vi bare slappe av og kose oss med kampen, fortsetter midtbanemannen, og sikter til søndagens oppgjør mellom nettopp Liverpool og Chelsea på Anfield.

Spiller de to lagene uavgjort søndag, så vil United ha en luke på fire poeng i toppen, i tillegg til at de også har en kamp midre spilt enn rivalene.

Omdiskutert straffe
Det var to formlag som møttes på Old Trafford lørdag. Manchester United hadde ikke sluppet inn mål på de 11 siste kampene, mens Everton sto med syv kamper uten tap.

United har likevel hatt et meget godt tak på de blåkledte den siste tiden. De har nemlig vunnet flere kamper (26) og scoret flere mål (69) mot Everton enn noe annet lag i Premier League-historien.

Og allerede etter et kvarter så var Carlos Tevez nær ved å sende vertene i front.

Ji-Sung Park spilte fram til argentineren, som fikk avsluttet rett på Tim Howard i Everton-buret. Den amerikanske målvakten fikk så vidt slått ballen over tverrliggeren.

Cristiano Ronaldo viste prov på knallform da United slo WBA tidligere i uken, og fant nettmaskene to ganger på The Hawthorns. Etter 34 minutter spill var han arkitekt.

Portugiseren chippet ballen over to motspillere i retning av Michael Carrick. Den tidligere Tottenham-spilleren klinte til på hel volley, og skuddet gikk like utenfor mål.

Så, rett før pause skulle det altså lykkes for hjemmelaget. Michael Carrick kom mot mål, og ble felt av gjestens Mikel Arteta. Dommeren pekte på straffemerket. Kanskje en litt billig straffe, selv om det helt klart var kontakt mellom de to spillerne.

Ronaldo var sikker fra krittmerket, og sørget for at United ledet til pause.

Snytt for ny straffe
Om straffesparket i første omgang var tvilsomt, så var det liten tvil om at United skulle hatt en ny straffe rett etter hvilen. Joleon Lescott sendte Carrick i bakken innenfor 16-meteren, men dommer Mark Hasley vinket bare spillet videre. Svakt av kamplederen.

I det 53. minutt fikk Carlos Tévez på ny en stor sjanse. Ji-Sung Park la inn fra kanten, og spissen snappet den opp 10 meter fra mål. Avslutningen gikk like utenfor.

Evertons eneste skikkelige farlighet i kampen kom helt på tampen. Etter en hard duell inne i feltet, endte ballen hos Lescott som forsøkte seg med et brassespark.

Forsvarsspilleren ble imidlertid holdt av en United-spiller, og denne gangen var det Everton som ropte på straffespark. Dommeren lot seg imidlertid ikke påvirke.

Like etter fikk Park en dobbeltsjanse, med godt spill av Tony Hibbert og Tim Howard hindret scoring. Og dermed så endte det med 1-0 og tre poeng til vertene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag