RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå knuser vi Tyskland

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Få levnet fotballjentene en sjanse i EM, men nå er de i finalen. Se bilder fra kampen her.

NORGE-SVERIGE 3-2: Før mesterskapet var det ikke altfor mange som trodde de skulle komme seg videre fra gruppa. Nå er ikke bare jentene videre fra gruppa. Nå er de klare for EM-finalen.

Solveig Gulbrandsen (2) og EMs yngste, Isabell Herlovsen, scoret de norske målene. Gulbrandsen var banens gigant.

- Hun har vært i kjempehumør i hele dag. Jeg sa til henne før kampen at: "Dette blir din kamp. Nå må du stå frem som den store spilleren ". Det gjorde hun, skryter landslagssjef Bjarne Berntsen overfor NRK.

Viktige Ingvild Stensland var klokkeklar etter kampen.

- Alle hadde troa. Da går alt. Nå skal vi knuse Tyskland i finalen.

- Fantastisk vinnervilje
Assistent-trener Trond Nordsteien skryter uhemmet av jentene.

- De har en fantastisk vinnervilje. De fikk en i trynet rett før slutt, men viser en enorm vinnervilje da de kom tilbake en gang til, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han synes ikke det er så overraskende som mange andre synes.

- Vi har trodd på dette hele veien. Og da vi tapte mot Tyskland i den første kampen i EM, ønsket vi å få en ny mulighet mot dem. Nå har vi fått det, sier Nordsteien.

Og lar det skinne gennonm at den finalen skal ende med norsk seier.

Ledet hele veien
Det ble det et drama av en kamp, og Norge ledet hele veien.

Men det startet ikke så bra. Svenskene presset det første kvarteret, og bare en som vanlig solid Bente Nordby sørget for at det stod 0-0. Så hevet de norske jentene seg, og fikk lønn for strevet.

Solveig Gulbrandsen lobbet inn 1-0 da hun ble spilt fri av Ingvild Stensland fem minutter før pause. Adam var imidlertid ikke lenge i paradis. Heller ikke fotballjentene. Svenskenes stjerne, Hanna Ljungberg, utliknet med en heading to minutter senere.

I 2. omgang sendte unge Isabell Herlovsen Norge i føringen igjen. Hun flikket et innlegg nydelig i mål. Det var det siste hun gjorde. Sekunder etter scoringen ble hun nemlig byttet ut. Norge så imidlertid ut som et vinnerlag. Frem til to minutter før slutt. Da kom svenskene seg fri på høyrekanten, og innlegget ble kontant satt i nettet av Ljungberg igjen.

2-2. Ekstraomganger. Da stod banens beste, Solveig Gulbrandsen, frem igjen.

Stod frem
Ti minutter før slutt la Dagny Mellgrenn inn mot bakerste stolpe, og Gulbrandsen dunket ballen i mål. Og sendte Norge til himmels. Og ny finale.

I den venter Tyskland førstkommende søndag.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen minutt for minutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere