*Nettavisen* Sport.

- Nå kommer Lyn-seieren

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Lyn tar sin første seier, og Viking vinner sin første kamp på nye Viking stadion. Se siste nytt om lagene og TV 2 Nettavisens tips her.

30.04.04 14:29

TV 2 Nettavisen følger samtlige kamper direkte. Med unntak av Brann-Odd sendes også alle kampene direkte på web-tv. For å registrere deg som kunde, trykk her.

Viking – Molde
Viking stadion. Lørdag 16.00.
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Bjørn Dahl er ute med skade, men Kristian Sørli trente igjen fredag og skal være klar. Molde stiller skadefritt fra forrige helg. Det betyr at det bare er Anders Særvold (ryggproblemer) som mangler.

Viking har ikke slått Molde hjemme siden 1999, men bør ha en gyllen mulighet nå. Bjarne Berntsens menn fikk en real opptur mot RBK sist (0-0), og Berntsen klarer å fortelle spillerne at det eneste som er godt nok mot Molde er tre poeng.

Molde har ikke lyktes i sesongstarten, har sluppet inn mål på bortebane i seks kamper på rad, men har kvaliteter og kan selvfølgelig ikke avskrives helt. Reidar Vågnes´ gutter er imidlertid ikke kjent for å storspille borte. Dette lukter det hjemmeseier av.

Bodø/Glimt – Ham-Kam
Aspmyra. Søndag 18.00.
TV 2 Nettavisens tips: 3-1
Jan Egil Brekke er fortsatt ute for hjemmelaget, men solide Håvard Halvorsen dunker for alvor på døra etter at han var tilbake fra innbytterbenken mot Sogndal sist.

Ham-Kam må fortsatt klare seg uten Rune Buer Johansen og Vegard Bjerke, og Frode Birkeland er fortsatt suspendert etter det røde kortet mot Tromsø.

Etter en svak sesongåpning vant Glimt sist. Tapte den første hjemmekampen mot Odd, men viste godt duellspill mot Sogndal. Ham-Kam møter trolig på Aspmyre med muskler og kynisk spill, men gir Glimt like mye i duellene som mot Sogndal skal laget kvalitetsmessig være bedre enn Ståle Solbakkens disipler.

Brann- Odd
Brann Stadion. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Kristian Ystaas er igjen klar for hjemmelaget. Christian Kalvenes er langtidsskadet, og Thomas Lund er tvilsom. Brann står med kun tre poeng etter like mange runder, men trener Mons Ivar Mjelde tar det med stor ro.

- Vi kunne fort hatt sju poeng, sier han til TV2 Nettavisen.

- Vi har ikke hatt marginene på vår side, men det vil jevne seg ut etter hvert. Vi må bare fortsette å prestere som vi har gjort, og så vil rettferdigheten seire til slutt, sier en selvsikker Mjelde.

Odd må klare seg uten spissen Martin Wiig som er ute med karantene etter rødt kort for Odd 2. Ellers er stallen skadefri. Bortelagets trener Arne Sandstø gleder seg til oppgjøret på sin gamle hjemmebane.

- Brann Stadion er et av de beste stedene å spille i Norge. Jeg har tro på en god kamp mellom to lag som har utviklet seg siden i fjor, sier Sandstø til TV2 Nettavisen. Odd vil forsøke å variere mer enn tidligere i år, både i presset og eget spill.

Brann har press på seg, og har ikke råd til poengtap. Med full innsats er de et bedre lag enn Odd.

Lyn – Sogndal
Ullevaal stadion. Søndag 18.00
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
- Kristian F. Onstad soner for rødt kort, kan sportslig leder Stein Hoff fortelle.

Lyn står med to poeng etter tre kamper, og bør vinne mot Sogndal for å forsvare ambisjonene. Men Hoff vil ikke rope ulv ennå.

- Vi vet at det er 69 poeng igjen å spille for, og vi er bare to poeng bak pari. Så vi roper ikke ulv ennå. Plutselig snur det, og man tar 18 poeng på seks kamper, sier sportslig leder Stein Hoff til TV 2 Nettavisen.

Hos Sogndal er også én mann ute på grunn av rødt kort.

- Alexander Ødegaard soner for rødt kort, mens Raoul Kouakou er tilbake etter sin suspensjon. Håvard Flo og Ousman Nyan blir det ikke tatt noen beslutning på før på søndag. Men de er aktuelle for spill, forteller trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

- Det er Lyn som har et press på seg. Vi skal ikke vinne noen serie. Men vi fokuserer på oss selv. Vi gjorde årsbeste sist, selv om vi tapte for Glimt – og jobber videre med det, sier Halvorsen videre.

Sogndal har aldri slått Lyn i Oslo. Lyn har det beste laget og skal normalt vinne ganske greit. Men laget vet også at alt annet enn seier, er alt for dårlig. Laget bør mestre det presset og avgjør her.

Stabæk- Tromsø
Nadderud. Søndag klokken 18.00
TV 2 Nettavisen tips: 2-1
Hjemmelaget kan rapportere om en skadefri stall før møtet med nordlendingene. Det er usikkert om det blir forandringer fra laget som spilte 0-0 på Hamar sist. Tromsø er på god gli etter en overbevisende start, men TIL-trener Per Mathias Høgmo påpeker at Stabæk tradisjonelt sett har et godt tak på Tromsø.

- Vi forbereder oss på en tøff kamp, sier Høgmo til TV2 Nettavisen.

Arne Vidar Moen er tilbake, og ellers kan Tromsø rapportere om en skadefri stall.

Lillestrøm – Rosenborg
Åråsen. Søndag 20.00
TV 2 Nettavisens tips: 1-2
Tom Kristoffersen og Stian Berget er uaktuelle. Ellers alle mann alle hos LSK. RBK stiller skadefritt, og har ikke sluppet inn mål til nå i Tippeligaen.

- Men den statistikken får vi sprekke, sier LSKs assistenttrener Hallvar Thorsen til TV 2 Nettavisen.

Rosenborg vant 6-0 på Åråsen i fjor, men har haltet i sesongstarten i år. LSK har imidlertid heller ikke imponert, og et LSK-lag uten toppform skal ikke være godt nok til å slå RBK.

Fredrikstad - Vålerenga kommer vi tilbake til mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.