RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Manchester Citys Pablo Zabaleta ble utvist mot Chelsea 21. september. Tirsdag venter Roma i mesterligaen.
Manchester Citys Pablo Zabaleta ble utvist mot Chelsea 21. september. Tirsdag venter Roma i mesterligaen. Foto: Andrew Yates (Reuters)

- Nå må vi snu arket og kun tenke mesterliga

Manchester City venter tøff Roma-test.

Manchester City har historien med seg, men møter et formsterkt Roma i tirsdagens mesterligaoppgjør.

Det hviler et press på hjemmelaget også, siden det tapte åpningskampen 0-1 borte mot Bayern München. Roma på sin side slo CSKA Moskva 5-1 på Stadio Olimpico.

I den hjemlige serien har både City og Chelsea fått en god start. I helgen vant Manchester City 4-2 borte mot Hull. I ligacupen ble Sheffield Wednesday slått 7-0.

Høyreback Pablo Zabaleta vet at Roma blir en tøffere utfordring.

- Nå må vi snu arket og kun tenke mesterliga. Vi tapte for Bayern München sist, og vi vet hvor viktig det er å vinne slike kamper på hjemmebane. Vi vet også at det ikke blir enkelt, for Roma er et veldig godt lag, sa Zabaleta etter Hull-kampen lørdag.

Aldri tapt

Roma har derimot ikke historien med seg. De har kun vunnet én av 14 tidligere kamper spilt i England. Manchester City har for sin del aldri tapt en hjemmekamp mot et italiensk lag.

Likevel trenger det ikke å bli like lett med tre poeng denne gangen. Roma har vunnet sine seks siste kamper, og de kjemper om tabelltoppen i serie A med Juventus. Til helgen møtes de to til toppduell.

Roma er i dytten så det holder. De drar til England med selvtillit.

- Dette blir en storkamp. Manchester City har ingen poeng så langt, og presset er på dem. De er avhengig av et godt resultat på hjemmebane, sier Roma-trener Rudi Garcia.

Solid

Garcia virker til å ha nervene under kontroll.

- Vi har stått fram som et lag med selvtillit, og vi er klare for hvilken som helst utfordring. Vi skal nyte øyeblikkene, sier Garcia.

Roma må trolig klare seg uten midtbanespilleren Daniele De Rossi. Den italienske landslagsspilleren plages med en leggskade. Davide Astori (kne) og Juan Iturbe (lår) har heller ikke spilt siden de ble skadd i kampen mot CSKA. På plussiden er trolig spissen Gervinho spilleklar igjen.

For City er Sami Nasri uaktuell, mens det er usikkert om Fernando eller Steven Jovetic kan spille. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere