*Nettavisen* Sport.

- Nå nekter de å reise til Brasil-VM

KREVER MER: Kameruns spillere er ikke fornøyd med bonustilbudet de har fått fra staten. Foto: John Macdougall (AFP / NTB scanpix)

Misnøye blant Kameruns spillere.

08.06.14 17:25

Fotball-VM nærmer seg med stormskritt og i neste uke, 12. juni, åpner turneringen i Brasil med åpningskampen mellom vertsnasjonen og Kroatia.

De fleste nasjonene er nå ferdig med oppkjøringen til mesterskapet og vil etter hvert ankomme Brasil. Ikke alle er imidlertid like ivrig på å dra.

Ifølge Eurosport, nekter nemlig Kameruns spillere å sette seg på flyet.

Spillerne skal ha en pågående konflikt med myndighetene i Kamerun om en eventuell bonus i forbindelse med VM. Dette har ført til en rekke problemer.

Bonustilbudet fra styresmaktene skal ikke være akseptert blant spillerne.

Så sent som tidligere denne uken nektet Kameruns spillere å ta imot et flagg fra landets statsminister under en seremoni i Kamerun. Trener Volker Finke måtte til slutt gå fram og hente flagget, for å forhindre en offentlig skandale.

Eurosport skriver at laget nå har forskanset seg inne på sine respektive hotellrom i avvente på et bedre bonustilbud fra Kameruns myndigheter.

Fansen oppfordrer spillerne til å komme seg på flyet, men blir ikke hørt.

Det siste tilbudet spillerne har fått kom fredag. Det var at spillerne skulle få tildelt seks prosent av den totale FIFA-bonusen om de ryker ut i gruppespillet.

De ville få 20 prosent om de når en åttedelsfinale, 30 prosent for kvartfinale, 40 prosent for semifinale og 50 prosent for finale eller en bronsefinale.

Dette var altså ikke godt nok for spillerne.

Ifølge avisen Le Jour krever spillerne i overkant av én million kroner for å reise til Brasil. Til motsetning fikk spillerne rundt 50.000 kroner hver da laget røk ut av gruppespillet under VM i 2010. Tilbudet som nå skal ligge på bordet fra fotballforbundet i Kamerun skal tilsvare rundt 550.000 kroner per spiller.

Dette er heller ikke første gang Kameruns spillere har en slik konflikt.

Før VM i 2002 skjedde det noe lignende og det tok flere dager med tøffe forhandlinger før det løste seg i tide. I 2011 nektet spillerne å møte Algerie på grunn av en bonuskonflikt.

Kamerun spiller i VMs gruppe A, med Brasil, Kroatia og Mexico.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.