RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå redder vi plassen lett, tenkte de nok

KJEMPER FOR Å OVERLEVE: Brann sliter i bunnen av Tippeligaen.
KJEMPER FOR Å OVERLEVE: Brann sliter i bunnen av Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Men Brann kjemper fortsatt for å overleve.

Kenneth Fredheim forstår knapt det som skjer i Bergen. – Brann har særdeles spennende, unge spillere, men ikke garvede folk nok til å redde plassen, sier kommentatoren.

Branns skjebnehøst innledes med hjemmekamp mot Sarpsborg 08 fredag. Deretter skal Sportsklubben møte Bodø/Glimt, Sogndal og Haugesund.

- Jeg sammenligner ofte Brann med Newcastle. Kanskje er Bergen og Newcastle de byene i Norge og England hvor fotballen bestyr mest. Engasjementet er helt enormt. Folk ler og gråter med laget sitt, humøret blir påvirket av hvordan klubben deres gjør det. Jeg merker det hver gang jeg ankommer Bergen, sier MAX-kommentatoren.

I ligainnspurten er han «stemmen» på CMore, som har leid inn den rutinerte fotballkommentatoren etter at han meldte overgang til SBS-gruppen.

- Trykket og lokalpatriotismen rundt Brann er viktig for norsk fotball. Som Oslo (Vålerenga), Trondheim (Rosenborg) og Stavanger (Viking) skal Bergen ha et stabilt topplag. Kanskje må Brann ned i 1. divisjon for å snu på flisa, bygge opp noe nytt, sier Fredheim.

Etterlyser veteraner

Brann har sluppet til mange unge spillere denne sesongen, kanskje for mange.

- Jeg håper ikke Brann rykker ned, men det er en stygg fare for det. Det er litt spesielt. For Brann har grunnlaget for en veldig lys fotballfremtid med spillere som Skaanes, Vindheim og Lorentzen. De har virkelig noe på gang, men det er ikke de spillerne du kan være avhengig av når du skal redde plassen. Det er en for tung bør for de unge, påpeker Fredheim.

- De trenger garvede veteraner. Og det har de ikke hatt. Og nå ser både Skaanes og Vindheim slitne ut, fortsetter den rutinerte kommentatoren.

Ikke siden 1985

Han gir klubben ros for å ha hentet spissen Marcus Pedersen, men sier samtidig at den overgangen gjorde at de nok litt for lett trodde alt var i orden.

- Nå er ingenting et problem. Nå redder vi plassen lett og bare ser oppover, har jeg følelsen av at de tenkte. Marcus har gjort en god jobb for dem, men altfor sent gikk det opp for klubben at dette kan gå galt, sier Fredheim.

Brann rykket sist ned i 1985. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere