*Nettavisen* Sport.

- Nå ryker statistikken

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

For fjerde gang i historien møtes serievinneren og serietoeren i cupfinalen for kvinner.

08.11.08 13:28

Fram til nå har serietoerne vunnet hver eneste gang.

– Vi skal bryte statistikken, lover Røa-trener Geir Nordby.

Hele 16 år har gått siden sist serievinnerne møtte serietoerne i cupfinalen for kvinner. Men når Røa og Team Strømmen sparker i gang cupfinalen på Bislett lørdag, er det igjen de to beste i toppserien for kvinner som møtes. Og det er uten tvil serietoer Team Strømmen som har statistikken på sin side:

* 1987: Serietoer Sprint slår serievinner Klepp med 2-1 i finalen.

* 1990: Sprint-Jeløy vinner serien, men serietoer Asker er suverene i cupfinalen med solide 5-1.

* 1992: Sølvmedaljevinner i serien Setskog-Høiland (nå Team Strømmen) tar en klar seier over serievinner Asker med 3-0.

Er til for å brytes
Årets suverene serievinner lar seg derimot ikke skremme av tallenes og historiens klare tale.

– Det er jo vanskelig å si om sånt er tilfeldig, men jeg tror nok uansett at hver kamp lever sitt eget liv. Og jeg er ikke typen til å stole på statistikk, sier Røa-trener Geir Nordby til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Men jeg kan garantere at vi kommer til å gjøre vårt for å bryte akkurat den statistikken, legger Nordby til med et smil.

Røa tok et suverent seriegull, og tapte kun én kamp denne sesongen. Tapet kom til gjengjeld mot nettopp finalemotstander Team Strømmen.

– Vi bruker tapet mot dem til noe positivt. Vi er veldig lystne på å revansjere resultatet og prestasjonen fra det møtet, sier Nordby, som føler seg trygg på eget mannskap før finalen.

– Vi vet at vi er best i Norge når vi presterer maksimalt, og det håper vi å kunne gjøre på lørdag, fortsetter Røa-treneren.

– Ikke helt trygg
Heller ikke Team Strømmen-trener Hege Riise tør å lene seg på statistikken før cupfinalen, uansett hvor fordelaktig den tegner seg. Selv ikke med tanke på at det var Team Strømmen, da som Setskog-Høiland, som vant sist de to beste i serien møttes i cupfinalen, helt tilbake i 1992.

– Artige tall, men jeg tør nok ikke å lene meg helt tilbake og stole på de resultatene. Jeg tror nok Røa er like lystne som oss på dette cupgullet, selv om de allerede har seriegullet i lomma, smiler Riise til ANB.

Hun nøler ikke med å plassere presset på lørdagens Bislett-motstander:

– Som serietoer har du alt å vinne, mens serievinnerne kanskje har litt mer å forsvare.

– Vi bidrar uansett gjerne til å gjøre statistikken til en tradisjon vi, sier Riise.

Cupfinale som trener
Tilbake i 1992 var Hege Riise med som spiller da serietoer Setskog-Høiland slo serievinner Asker 3-0. I år er hun med som trener, i sin fjerde cupfinale.

– Cupfinale er like spesielt hver gang. Det er noe alle vil være med på, og når du først er med er det kun seier som gjelder, sier Riise, som mener Røa er klare favoritter foran årets finale.

– Med tanke det de har prestert i år, er det vanskelig å si at de ikke er det. Men samtidig gir det oss ekstra selvtillit å vite at vi som eneste lag slo dem i serien i år. Samtidig må vi være på vårt aller beste om vi skal vinne, mener Riise.

Men nå skal vi ikke glemme statistikken da! (ANB)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag