*Nettavisen* Sport.

- Nå tror jeg Ståle gruer seg

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Stabæk har gjort Telenor Arena til en festning. Alanzinho: Se brassen score mot Sollied Gareth Barry: Debuterte med seier Tyskland: Bayern scoret ti! Bodø/Glimt: Slet mot 3. divisjonslag

22.07.09 09:25

STABÆK-TIRANA 4-0 (SAMMENLAGT 5-1):

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

FORNEBU (Nettavisen): Nå var ikke det albanske mesterlaget Tirana noen målestokk for Stabæk, men aller viktigst for bærumsklubben var at de fikk en ny bekreftelse på at Telenor Arena er blitt et fort. Etter 4-0-seieren tirsdag, står Stabæk nå med syv strake hjemmeseire og 23-2 i målforskjell.

Det tror klubben at FC København har merket seg.

Og om to uker kommer nemlig danskene til Fornebu for returmøtet i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League.

- Gruer seg
- Jeg tror Ståle Solbakken og FC København gruer seg skikkelig til å komme hit. De skal være utrolig gode for å få til noe mot oss her, sier Ingebrigt Steen Jensen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trener Jan Jönsson er, som vanlig, mer sindig enn Steen Jensen, men har god tro på at Stabæks hjemmeform kan bli avgjørende.

- Vi har brukt de siste ukene på å snakke om Champions League og gjøre oss trygge her på hjemmebane. Det har vi klart. Vi har bygget selvtillit, kamp for kamp, sier Jönsson.

Selvtillitten var det lite å si på mot Tirana. Stabæk tok en rask 2-0-ledelse, vant enkelt 4-0, men burde ha vunnet med det dobbelte – minst. De produserte totalt 13 målsjanser – og bommet fem ganger alene med keeper.

– Jeg lar meg ikke irritere av det, men det er klart at vi burde ha scoret flere mål, sier Jönsson.

Lang vei
FC København har fått en svak start på sesongen i den danske ligaen og tidspunktet for å møte Solbakken og co. kan være perfekt for Stabæk. De begynner allerede neste onsdag i den danske hovedstaden, før alt avgjøres på Fornebu.

– Vi vet mye om dem allerede. Vi møtte dem i treningskamp i vår og en gang i fjor. De er gode og vi trenger marginene med oss for å slå dem. Det er fint at vi spiller den siste kampen her hjemme, sier Jönsson.

Og sjansene til å nå gruppespillet, med seier også i en play-off-kamp, tror Jönsson er gode.

– Sjansene er gode, men det blir spennende. Vi må ta FCK først, og da vil vi lære mye av hvor vi står i forhold til resten av lagene på dette nivået, sier Jönsson.

Steen Jensen tar litt mer i:

– Jeg sa for mange år siden at vi skulle spille semifinale i Champions League mot Barcelona etter å ha slått Manchester United 4-0 i kvartfinalen. Jeg tør ikke spå noe liknende nå, men slår vi København kan vi fort møte et lag som Olympiakos i play-off. Tenkt deg hvilken kveld vi får her da!

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Stabæk - Tirana 4-0 (Sammenlagt 5-1)
15.min: 1-0 Segerström
17.min: 2-0 Segerström
44.min: 3-0 Berglund
55.min: 4-0 Farnerud

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.