*Nettavisen* Sport.

- Nå vet vi hvilket nivå som kreves

Foto: AFP/Scanpix

Norge knep femteplassen i Algarve Cup.

Landslagssjef Eli Landsem uttalte i forkant av Algarve Cup i Portugal at det norske kvinnelandslaget reiste dit for å vinne turneringen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå, på langt nær.

De norske jentene klarte bare en tredjeplass i gruppespillet etter seier over Finland og tap mot både USA og Japan, og måtte dermed spille om en femteplass.

Vant på straffer
Onsdag møtte laget Danmark i plasseringsspillet, og fikk endelig en liten grunn til å juble.

Etter 0-0 ved ordinær spilletid ble oppgjøret avgjort på straffer. Der dro Norge det lengste strået og vant 5-4.

Madelaine Giske, Nora Holstad, Runa Vikestad, målvakt Ingrid Hjelmeseth og Melissa Wiik satte sine straffer, mens Lise Klaveness bommet. To av seks dansker misset sine straffer.

- Vi spilte bra de første 20 minuttene. Vi skapte mye og burde satt et par av sjansene, men så lot vi dessverre danskene slippe inn i kampen, sier Landsem til fotball.no.

- Prøvd mye nytt
Og selv om målsettingen om triumf ikke ble oppnådd, mener landslagstreneren likevel at Norge fikk mye ut av Algarve Cup.

- Vi nådde ikke helt opp nå, men vi havnet i den tøffeste gruppa, og vi har prøvd ut mye nytt. Både spillere og formasjoner er testet ut, og nå vet vi bedre hva som fungerer og hva som må bli bedre. USA er rangert som nummer én i verden og Japan som nummer fem, så nå vet vi hvilket nivå vi må opp på, sier Landsem.

Til sommeren er det duket for VM-sluttspill i Tyskland, og turneringen i Portugal har vært en del av oppkjøringen mot mesterskapet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag