- Naborommet står ledig, Erik!

Foto: STian Lysberg Solum/Scanpix

Blackburn så på Erik Huseklepp, og nå ønskes han velkommen av Morten Gamst Pedersen.

12.08.10 09:23

NORGE-FRANKRIKE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han har aldri hatt noen norsk lagspiller i sin tid i engelsk fotball, Morten Gamst Pedersen. Egil Østenstad, Martin Andresen og Henning Berg var nylig ferdig med sine opphold i norskeklubben da vadsøværingen satte kursen til balløya sommeren 2004, men nå kan det endelig bli mulighet for å få praktisert norsken litt hyppigere for flankespilleren.

- Jeg vet at Blackburn var her for å se på både Erik (Huseklepp) og Moa, sier Gamsten til Nettavisen.

- Jeg har diskutert begge spillerne med klubben, så får vi se hva som skjer.

- Strålende Huseklepp
Med to mål på Erik Huseklepp i sine 45 minutter som spiss, samt en rekke, positive involveringer i den ene omgangen han spilte på flanken, er det liten tvil om at bergenseren er dagens mann på landslaget. Og uten å ta stilling til hvem av de to hete salgsobjektene Blackburn bør gå for, er det liten tvil om at Huseklepp var mannen på de flestes lepper etter Frankrike-seieren.

- Han hadde en strålende kamp i dag.

- Så det er bare å komme over, naboleiligheten min står nemlig ledig for tida, flirer Gamsten på sedvanlig vis.

Satser formuen på Huseklepp-overgang
Premier League-kollega Bjørn Helge Riise er helt sikker på at Huseklepps Tippeliga-historie snart er en saga blott.

- Ja, det kan jeg vedde nesten alle pengene mine på, sier Fulham-spilleren.

- Enten vil han bli solgt i det vinduet her, eller i det neste, sier indreløperen skråsikkert.

Landslagssjef Egil Olsen likte også det han så av Carew- og Moa-erstatteren.

- Erik gjør en anstendig jobb på kanten i første omgang, og så er han veldig god på topp i andre.

- Han er utrolig god til å bevege seg uten ball, og er nok den beste vi har på det. Han var flink til å time flere løp på offsidegrensa, og løpet på det andre målet var eksemplarisk.

- Min beste landskamp
Fra alle landslagsspillerne vanket det lovord og skryt i bøtter og spann til dagens tomålsscorer, med alt fra «strålende» til «kommer han seg ikke ut nå, må han finne seg en ny agent». Selv forsøker Brann-stjerna å holde beina på bakken, men dagens (nattens) mest omsvermede i mixed zone hadde et sjeldent bredt glis da han snakket med Nettavisen etter kampen.

- Det var utrolig gøy det her, forteller 25-åringen.

- Det er nok min beste landskamp, men ikke bare på grunn av den andreomgangen – jeg synes også jeg gjør mye bra i første.

Rundt 20 klubber fra fem av Europas fremste ligaer var representert på tribunen. Huseklepp innrømmer at det finnes verre proffsøknader enn to mål mot Frankrike – et lag ranket som verdens niende beste for to måneder siden.

- Det er nok verre ting jeg kunne gjort, ja.

- Men det får komme det som kommer, jeg får ikke gjort så mye mer enn det her. Førstemålet har jeg vel kanskje litt tur med og burde være mulig for keeper å ta, men jeg får bra treff og den spretter litt kinkig. Det andre er jeg godt fornøyd med, jeg bestemmer meg for å runde keeper når han kommer ut, og da sitter den, sier Huseklepp om scoringene.

Fornøyd, men småskadet Moa
Onsdag skrev Nettavisen om Norges tre heteste salgsobjekter før landskampen mot Frankrike – Huseklepp, Henning Hauger og Moa. Heller ikke de to andre gjorde seg bort, selv om sistnevnte måtte ut etter 45 minutters spill.

- Det var avtalt i forkant, forteller Vålerenga-spissen.

- Jeg har slitt med en betennelse i hælen, så det var best å være litt forsiktig. Likevel synes jeg jeg fikk vist meg bra fram, og jeg har litt uflaks som ikke scorer.

Mellomfornøyd Hauger
Henning Hauger var ikke nær scoring, men gjennomførte nok en solid landskamp, hvor han kom godt ut av de mange duellene med Arsenals Nasri.

- Jo, jeg er fornøyd med innsatsen i dag, selv om jeg gjerne hadde sett at jeg hadde noen flere ballberøringer.

- Men det er umulig å ta fra deg ballen når du først har fått den, om så motstanderen kommer fra Sandefjord eller Arsenal?

- Jo da, det er min store styrke det, så får vi se hva veien videre bringer. Akkurat nå er fokuset at Stabæk skal beholde plassen, sier midtbaneankeret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.