- Nannskog tar feil!

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Magne Hoset mener det ikke er bra for norsk fotball om Rosenborg vinner gull hvert år.

27.06.09 08:41

LILLESTRØM – MOLDE 0-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Daniel Nannskog proklamerte tidligere i uka at Rosenborg allerede har vunnet gullet, og at det er bra for norsk fotball om de gjør det hvert eneste år. Som inngang til kampen Rosenborg-Stabæk var det definitivt interessevekkende, men slett ikke alle er enige i Nannskogs tese.

Les også: Vil ha RBK-gull hvert år

Kanskje ikke så overraskende at Moldes Magne Hoset er én av dem?

- Nei, jeg er ikke enig med Nannskog. Jeg har vært med og vunnet gull i Tippeligaen (med Vålerenga, journ. anm.), og vet hvor mye entusiasme det skaper i klubben som vinner, sier Hoset til Nettavisen.

Vil ha stabile topplag
- Om han hadde sagt at det var bra for norsk fotball om to lag fikk spille kvalifisering til Champions League (som Molde fikk gjøre i 1999, journ. anm.), hadde jeg forstått det. En stabil gruppe norske toppklubber hadde vært det beste, mener Hoset.

Det er Lillestrøm-trener Henning Berg helt enig i:

- Jeg skjønner jo hva Nannskog mener, men om det er Rosenborg eller et annet lag mener jeg ikke er så viktig. Vi trenger tre-fire stabile lag i toppen av norsk fotball, sier Berg til Nettavisen.

Og Molde-trener Kjell Jonevret sender et lite stikk tilbake til Nannskog:

- Det hadde i hvert fall vært bedre å sende Rosenborg ut i Champions League i år, og ikke Stabæk! Men det er klart at det vil være bra om man får skikkelig gode lag i Norge, og Rosenborg har finansielle muskler – som helt klart er viktig, sier han til Nettavisen.

KOMMENTAR: Heia de store!

- Bra for publikum
Magne Hoset har også sett tendensen med at norske seriemestere faller av året etter gullet, og tror det er flere årsaker til dette:

- Det handler om økonomiske muskler, det handler om timing av spillersalg og -kjøp, og det er ikke lett for klubber i Skandinavia. Bare FC København har klart dette de siste årene, sier den tidligere FC København-spilleren.

- Om det er heldig eller uheldig for norsk fotball at det er sånn? Det er i hvert fall bra for publikum – jeg vet ikke om det er bra for kvaliteten på norsk fotball, avslutter han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.